Florida Panthersin alkukausikausi oli pettymys, sillä sen rekordi ensimmäisestä 22 ottelusta oli 11-10-2. Seuran johtoportaassa tehtiinkin tässä vaiheessa hätäinen ratkaisu, kun se päätti erottaa silloisen päävalmentajansa, Gerard Gallantin.

Gallant oli suuri syy viime kaudella siihen, että Panthers voitti Atlantin divisioonan. Mies valittiin yhdeksi NHL:n parhaista valmentajista, eikä tämä kunnianosoitus mennyt missään nimessä väärään osoitteeseen.

Panthers teki kuitenkin ratkaisunsa, ja lopulta Gallantin roolin otti itselleen väliaikaisesti GM Tom Rowe. Hänenkään urakkansa ei alkanut kovinkaan mairittelevasti, mutta myös Rowe kärsi pestinsä alussa joukkueen vaikeasta tilanteesta loukkaantumisten suhteen.

Kuinka paljon kaikki on parantunut?

Sitten palasi Jonathan Huberdeau sekä Aleksander Barkov ja kaikki muuttui. Valmentajanvaihdoksen jäljiltä Panthers on nyt pelannut 37 ottelua, joista sen rekordi on 17-12-9.

Jos tilastot suhteuttaa loukkaantumisiin ja niistä tervehtymisiin, ei Rowe todellisuudessa ole tehnyt juuri parempaa työtä, kuin Gallant. Tämä huomioon ottaen on jopa hiukan koomista, kuinka suurin sanoin Rowe ylisti joukkueen nykyistä tekemistä.

Meno on ollut viime aikoina toki erinomaista, mutta todellisuudessa Gallant olisi kyennyt terveellä kokoonpanolla samaan, ellei parempaan. Lisäksi Rowe teki hätäisiä linjavetoja heijastaen nykyhetken alkukauteen.

– Me olemme hyvässä tilanteessa. Jos joku ajatteli jossakin vaiheessa, että tulemme olemaan tässä pisteessä, niin moni ei olisi uskonut. Moni, paitsi meidän kaverimme pukukopissa. Tiesimme kokoajan pääsevämme pudotuspelitaisteluun mukaan ja nyt olemme siellä, Rowe uhosi Panthersin verkkosivuilla.