Colorado Avalanche ei ole ollut koko kautta umpisurkea. Seuralla ei ole mennyt missään vaiheessa hyvin, mutta se sentään aloitti kautensa voittaen hiukan alle puolet otteluistaan. Sen rekordi oli esimerkiksi 3. joulukuuta mennessä 9-13-1.

Kuten jo todettu, ei hyvin, mutta ei myöskään umpisurkesti. Etenkin sen suhteen, että tässä vaiheessa kauden otteluista oli pelattu vain reilu neljännes. Kaikki oli siis toisin sanoen auki.

3. joulukuuta tapahtui kuitenkin jotakin merkittävää ja dramaattista. Äkkiseltään ajateltuna moni ei varmasti kuvittele samalla tavalla, kun kerron teille syyn: puolustaja Erik Johnson loukkaantui.

Mutta kuinka ollakaan, alkoi Avalanchen alamäki juuri tästä hetkestä. Johnson palaa kaukaloihin vihdoin tulevana lauantaina, kun denveriläisryhmä kohtaa Buffalo Sabresin. Ongelmana on ainoastaan enää se, että Johnsonin paluu tulee auttamatta liian myöhässä.

Kapea oma pää

Johnsonin poissaollessa Avalanche on pelannut tähän mennessä 35 ottelua. Näistä se on voittanut seitsemän ja hävinnyt varsinaisella 26 ottelua. Tässä vaiheessa on taasen syytä muistella, että Avalanchella ei mennyt umpisurkeasti ennen Johnsonin loukkaantumista.

Johnsonin poissaolon aikana joukkueen tekeminen on ollut niin huonoa, että se on valahtanut koko NHL:n jumboksi.

On siis selvää, että miehen vamma on näkynyt joukkueen otteissa. Samalla Johnsonin loukkaantuminen on kertonut myös karua kieltä Avalanchen puolustuksesta, joka on äärimmäisen kapea.

Tämän vuoksi se onkin etsinyt aktiivisesti markkinoilta nuorta huipputason puolustajaa. Täkynä se on käyttänyt sekä Matt Duchenea että Gabriel Landeskogia, mutta uuden luutijan hankinta saattaa venähtää uusien tietojen mukaan ensi kesälle.