Florida Panthersia nykyisin edustava Jaromir Jagr on vuosien varrella aiheuttanut melkoisesti päänvaivaa vastustajilleen, viimeksi toissa yön ottelussa Anaheim Ducksia vastaan.

Ducksin suomalaispuolustaja Sami Vatanen oli yksi niistä pelaajista, jotka joutuivat kohtaamaan Jaromir Jagrin toissa yön ottelussa.

Kyllä, luit oikein – joutui. Vaikka kokemuksena se on satavarmasti huikea, puhtaasti pelillisestä näkökulmasta katsottuna 45-vuotiasta tshekkilegendaa vastaan ei ole kiva pelata.

– Hänellä on selvästi pisin maila ja kaiken lisäksi hän on äärimmäisen hyvä suojaamaan kiekkoa, Vatanen hehkuttaa Jagria NHL.com:lle.

– Muistan, kun pelasin häntä vastaan ensimmäistä kertaa vuoden 2010 MM-kisoissa. Hän oli maalinedustalla ja minä, 72-kiloinen kaveri, yritin työntää häntä siitä pois. Voin kertoa, ettei minulla ollut mitään mahdollisuuksia.

Painajaismaisessa iskussa

Jagr olikin Ducksin kannalta painajaismaisessa iskussa, kun hän taiteili Ducksia vastaan huikean soolomaalin. Ja saman painajaisen joutunee kokemaan vielä moni muukin kuluvan kauden aikana, sillä Panthers on ollut viime ajat huimassa vireessä voittaen viimeisestä seitsemästä ottelustaan peräti kuusi.

Tshekki-ikonin pelaamiseen onkin vaikuttanut suunnattomasti Aleksander Barkovin sekä Jonathan Huberdeau’n paluut, aivan kuten koko Panthers-laumaan.

– Penkillä on itsevarmuutta huokuva ryhmä, joka ei panikoi juuri mistään, Panthersin päävalmentaja Tom Rowe iloitsee.

Samaan hengenvetoon hän tuo esille Jagrin ja toisen kokeneen pelaajan, kapteeni Derek MacKenzien merkityksen.

– Jagrilla, MacKenziellä ja muilla kokeneilla pelaajilla on tässä kohtaa suuri rooli. He pitävät nuoret kaverit rauhallisina.

Jagr, joka täytti aiemmin tällä viikolla 45 vuotta, on merkkauttanut viimeiseen neljään pelaamaansa otteluun tehot 2+2. Samaan aikaan ketjukavereista Huberdeau on takonut viimeiseen viiteen peliin pisteet 3+4 ja Barkovin saldo samaan ottelumäärään on 4+2.