Viime yönä nähty ottelu Carolina Hurricanesin ja Colorado Avalanchen välillä oli mielenkiintoinen suomalaisnäkövinkkelistä, sillä vastakkain olivat Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen sekä Avalanchen Mikko Rantanen.

Ottelussa tehtiin lopulta vain kolme osumaa, sillä Avalanche voitti kamppailun lukemin 2-1. Jatkoajan voittomaali merkittiin kuitenkin meidän suomalaisten riemuksi Avalanchen Rantaselle, joka pamautti kiekon maaliin vain 37 sekuntia ennen jatkoajan loppua.

– Sinun pitää tietää kenen kanssa olet tekemisissä. Tiedän, että hän tykkää laukoa suoraan syötöstä aloitusympyrän nurkilta. Onnistuin saamaan puolustajan kääntämään hiukan mailaansa, ehkä jopa jäädyttämään maalivahdin ratkaisua, kun feikkasin laukauksen ja syötin kiekon sen jälkeen toiselle laidalle. Mikko teki loistavaa työtä ja laukaus oli mahtava, syötön antanut Matt Duchene analysoi Avalanchen verkkosivuilla.

NHL

@NHL
On the tape, off the tape, into the net. Mikko Rantanen has the first OT-winner of his young career. #COLvsCAR

Tämä oli samalla Rantasen NHL-uran ensimmäinen voittomaali jatkoajalla. Nuorukainen on iskenyt lähiaikoina myös muun muassa uransa ensimmäisen hattutempun maailman parhaassa kiekkoliigassa, joten suomalaisella eittämättä kulkee.

Avalanche katkaisi surullisen putkensa

Avalanche sen sijaan on ollut viime vuosina oivallinen vierailija Carolina Hurricanesille. Nimittäin ennen viime yötä Avalanche oli voittanut Raleigh’ssa ottelun vuonna 2008, joten Rantasen voittomaali osui henkisesti tärkeään paikkaan.

Avalanche on kontannut tällä kaudella oikein olan takaa, eikä sillä ole käytännössä enää mahdollisuuksia pudotuspeleihin.

Nyt seurassa ollaankin siinä tilanteessa, että esimerkiksi viime yön ottelu saattoi hyvinkin olla esimerkiksi Matt Duchenen, Gabriel Landeskogin tai Jarome Iginlan viimeinen denveriläisryhmän riveissä.

Kolmikkoa on nimittäin huhuiltu jo pidemmän aikaa useaan eri seuraan.