Huhut ja siirtospekulaatiot ovat yksi NHL-fanien suosikkiasioista. Siksi tämä aika vuodesta onkin fanien yksi suosikkeja, sillä siirtotakaraja häämöttää aivan nurkan takana.

Tällä kaudella suurin mielenkiinto kohdistuu eittämättä Colorado Avalancheen, ja mitä se aikoo tehdä kahdelle supertähdelleen, Matt Duchenelle ja Gabriel Landeskogille. Avalanche on kontannut tämän kauden totaalisesti pilalle, ja jälleenrakennus onkin seuralle ehdoton.

Mielenkiintoista on myös nähdä, mitä Arizona Coyotes aikoo tehdä muun muassa Martin Hanzalin ja Shane Doanin kanssa.

Mutta siihen se sitten jääkin. Detroit Red Wings saattaa myös olla myyjän roolissa, mutta jos vanhat merkit pitävät paikkansa, ei michiganilaisseura lähde markkinoille riehumaan. Toki tilanne on tänä vuonna erilainen juurikin seuran roolin suhteen.

Siirtotakarajasta on siis tulossa torso. Hyvin, hyvin torso.

Miksi näin?

Syy tähän kaikkeen on hyvin yksinkertainen: NHL on tällä hetkellä ”liian tasainen”. Tämä on siis kaikinpuolin loistava merkki loppukevättä ajatellen, mutta siirtotakarajan huhupuheita ja spekulaatioita se ei edesauta lainkaan.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tasaisuus luo sellaisen tilanteen, että harva seura on halukas luopumaan pelaajistaan siinä toivossa, että sillä olisi mahdollisuudet pitkään kevääseen.

Moni seura olisi takuuvarmasti valmis hankkimaan riveihinsä vuokrapelaajia ja täsmähankintoja, mutta rehellisyyden nimissä myyjiä ei ole jonoksi asti.

Tällä hetkellä edellämainitut Avalanche ja Coyotes ovat käytännössä ainoat seura, jotka voidaan luetella ulos kevään pudotuspeleistä. Toki esimerkiksi juuri Red Wingsillä ja Dallas Starsilla tosipeleihin pääsy tulee olemaan tuskallinen urakka, mutta heilläkin on karkeloihin vielä omat mahdollisuutensa.

– Tänä vuonna tilanne on uniikki, kun katsot sarjataulukkoa. Moni joukkue roikkuu yhä mukana pudotuspeleissä, joten tilanne saattaa aaltoilla paljonkin seuraavan 10 päivän aikana, Hurricanesin GM Ron Francis avasi News & Observerin mukaan.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.