Jos asiat olisivat menneet noin 20 vuotta sitten toisin, saattaisivat Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen kiekkoilla nykypäivänä aivan jossakin toisaalla, kuin Pohjois-Carolinan Raleigh’ssa.

Nimittäin vuonna 1997 selvisi, että silloinen organisaatio Hartford Whalers tulee muuttamaan paikkakuntaansa ylhäällä mainittuun kaupunkiin, jossa se muutti nimensä Carolina Hurricanesiksi.

Tällä hetkellä vaikuttaa vahvasti siltä, että muutto ei ole ollut täydellinen nappisuoritus, sillä Hurricanes on laahannut katsojamäärissään pahasti jo vuosien ajan.

Hartfordissakin tilannetta on harmiteltu jälkikäteen useaan otteeseen, vaikkakin kiekkonälkäiset fanit saavat todistaa AHL-kiekkoa, kiitos Hartford Wolf Packin.

AHL ei kuitenkaan ole maailman parasta kiekkoa, ja ilmeisesti tätä ihmiset kaupungissa kaipaavat. Samaa kaipaa myös Connecticutin osavaltion kuvernööri Dannell Malloy, joka haluaa tuoda NHL-kiekon takaisin kaupunkiin.

Kyse ei ole myöskään pelkästä sanahelinästä. New York Islandersin halliongelmien selviämisen jälkeen Malloy iski niin sanotusti heikkoon paikkaan: hän haluaisi siirtää organisaation Hartfordin kaupunkiin, mistä hän ilmoitti avoimen kirjeen avulla.

Leikki kaukana

Itseasiassa NHL-kiekko halutaan takaisin Hartfordiin koko sikariportaan osalta. Nimittäin kun osavaltio julkaisi budjettilaskelmansa keskiviikkona, selvisi sieltä mielenkiintoinen fakta: osavaltio on kunnostamassa Whalersinkin kotihallina toiminutta XL Centeriä jopa 250 miljoonalla dollarilla.

Ja siis kyse ei ole pelkästään kauniista päiväunesta, sillä 250 miljoonan dollarin summa löytyy osavaltion virallisista papereista. NHL halutaan ilmeisesti tosissaan takaisin osavaltioon.

Islandersin lisäksi halliongelmista kärsii myös Arizona Coyotes, joten Hartfordilla riittää myös vaihtoehtoja. Toki se on ottanut kantaa nimenomaan Islandersin tilanteeseen, joten saarelaisten muutto pohjoisempaan on todennäköisempi vaihtoehto.

Ja nyt kun kaupungilla on jo selkeä suunnitelma NHL-kiekon takaisin saamiseen, ei liigan toimistolla voida vähätellä tätä faktaa. Maailman parhaan jääkiekon paluu Hartfordiin saattaakin siis olla ainoastaan ajan kysymys.

Toki esimerkiksi Quebec ja Seattle haluaisivat myös itselleen NHL-organisaatiot. Lisäksi spekulaatioihin on liittynyt viime päivien aikana Oregonin osavaltiossa sijaitseva Portlandin kaupunki.