NHL-kaukaloissa nähtiin viime yönä fantastinen suomalaissuoritus, kun Colorado Avalanchen tulokashyökkääjä Mikko Rantanen iski hattutempun Montreal Canadiensin verkon perukoille.

Hattutemppu NHL:ssä on suomalaiselta poikkeuksellisen kova ja harvinainen saavutus. Tai yleensä olisi, jos kyseisiä temppuja ei oltaisi nähty kolmea viimeisen viikon sisään. Niin hyvin suomalaisilla NHL:ssä tällä hetkellä kulkee.

Kuparisen rikkoi Carolinan Hurricanesin Sebastian Aho, joka Rantasen tavoin pelaa ensimmäistä kauttaan maailman parhaassa kiekkoliigassa. Aho teki oman temppunsa viime viikon tiistaina, eli siis vain viikkoa Rantasen vastaavaa aiemmin.

Tämä tarkoittaa sitä, että maailman parhaassa kiekkoliigassa on nähty jo kaksi suomalaista hattutemppua, minkä lisäksi molemmat ovat syntyneet tulokaspelaajien toimesta. Paremmalta ei siis suomalaisen huippukiekkoilun tila voisi näyttää.

Paitsi että voisi: näiden kahden tempun väliin mahtuu myös kolmas hattutemppu. Tämä syntyi huippukautta Minnesota Wildin riveissä pelaavan Mikael Granlundin toimesta, joka teki oman temppunsa 4. helmikuuta, eli vain päiviä ennen Rantasta.

Loppuun onkin todettava, että tällä hetkellä on fantastista olla suomalainen NHL-fani!