Kun sellaiset legendat kuin Wayne Gretzky ja Mario Lemieux sanovat kuin yhdestä suusta samaa pelaajaa maailman parhaaksi, se mielipide lienee silloin syytä uskoa.

Tuon pelaajan nimi, jota kyseinen kaksikko siis pitää tämän hetken maailman parhaana jääkiekkoilijana, on Sidney Crosby. Myös Bobby Orr, samaa kategoriaa oleva pelaajalegenda, joka sattuu olemaan vielä Connor McDavidin agentti, nyökkäili mukana.

– Sid on tämän hetken paras jääkiekkoilija. Hän on ansainnut sen tittelin ja ennen kuin joku kykenee selkeästi ottamaan hänen paikkansa, tilanne tulee pysymään ennallaan, Gretzky hehkuttaa Bleacher Reportille.

– Oli sitten kyse harjoituksista tai 3 vs. 3 -tilanteesta ottelussa, hän haluaa olla paras. Hänen luistelunsa on lähes vertaansa vailla, hänen voimatasonsa on huikea ja jos hän menee kulmaan, hän kykenee tulla sieltä myös ulos ja luoda tilanteita. Hänen syöttötaitonsa on liigan paras ja tänä vuonna hän on alkanut tehdä myös maaleja. Hän on pelaaja, jollaisia ei tule vastaan liian usein, Lemieux jatkoi.

Niin, Crosby tosiaan on alkanut tehdä maaleja. Nyt niitä on kasassa 30, ja mikäli hän ei olisi joutunut olla alkukautta poissa, olisi hän täydessä runkosarjassa 54-55 maalin vauhdissa.

29-vuotias kanadalainen ei olekaan koskaan ollut samanlaisessa maalivireessä NHL-urallaan, kuin hän nyt on.

”Synnyttää halun olla vieläkin parempi”

Kysymys kuuluukin: mikä voi olla syynä tähän?

No, vaikuttaisi siltä, että syyllinen on McDavid. Hän on nimittäin nostanut riman kuluvalla kaudella sellaiselle korkeudelle, mitä tulee NHL:n parhaaseen pelaajaan, että Crosbyn on täytynyt tehdä jotain toisin.

Hänen on täytynyt löytää osa-alue, jolla hän voi olla vieläkin parempi, ja se on ollut maalinteko, koska vain siten McDavidin päihittäminen on ollut mahdollista. Crosby ei siis ole ollut valmis missään nimessä luopumaan kruunustaan.

– Olen melkoisen kilpailuhenkinen kaveri ja todella motivoitunut. Varmaankin se menee niin, että joka vuonna hieman eri asiat motivoivat sinua. Mielestäni on hyvä, että heillä menee hyvin, Crosby viittaa McDavidiin ja keskustelussa esiin nousseeseen Auston Matthewsiin.

– On hienoa nähdä, kun nuoret kaverit tulevat liigaan ja pelaavat tuolla tasolla. Sen näkeminen on hauskaa ja ehkä se samaan aikaan synnyttää sinussa halun olla vieläkin parempi.

Myöskään McDavid ei lähtenyt kiistämään Gretzkyn ja Lemieux’n näkemyksiä maailman parhaasta.

– Mielestäni on melko selkeää, että kuka on maailman paras pelaaja.

Titteli ei ole siis vielä vaihtumassa, mutta hyvin todennäköistä on, ettei Crosby pysty enää kovinkaan pitkään pitämään McDavidia takanaan.