Anaheim Ducksin on tiedetty jo viime kaudesta alkaen olevan tilanteessa, jossa se joutuu luopumaan yhdestä huippupuolustajastaan.

Pitkän aikaa lähes satavarmana pidettiin sitä, että tuo puolustaja on Cam Fowler. Häntä nimittäin ollaan viety huhuissa jo vuoden päivät suuntaan, jos toiseenkin, mutta edelleen yhdysvaltalaispuolustaja löytyy Ducksin rosterista.

Itse asiassa tilanne onkin kääntynyt päälaelleen; Fowler ei pelkästään löydy kokoonpanosta, vaan hän on kuluvan kauden aikana noussut koko joukkueensa ykköspuolustajaksi, ansaiten muun muassa All Star -valinnan.

Fowlerin esiinmarssi onkin asettanut Ducksin aivan uuden kysymyksen äärelle: kenet sen pitäisi kaupata?

Tällä hetkellä vastaus vaikuttaisi olevan Sami Vatanen. Kyllä, vaikka suomalaispuolustaja allekirjoittikin kesällä seuransa kanssa aina kesään 2020 saakka ulottuvan jatkosopimuksen, on tilanne muuttunut.

Suurin syy tähän on ollut Fowlerin upean kauden lisäksi Vatasen oma alavireisyys. Hän on esimerkiksi löytänyt itsensä kuluvan kauden aikana kertaalleen katsomon puolelta ja ylipäätään kausi on sujunut vaisuissa merkeissä.

Vatanen on pelannut kuluvalla kaudella toistaiseksi 49 ottelua ja tehnyt niissä pisteet 2+15.

Vaihtoehdot vähissä

Toinen vaihtoehto on Hampus Lindholm, joka solmi kesken kauden Ducksin kanssa vuoteen 2022 ulottuvan jatkokontrahdin, mutta hän ei ole kovinkaan todennäköinen sellainen. Ruotsalaispuolustajaa on nimittäin pidetty Orange Countyssa koko ajan koskemattomana, eikä tilanne ole muuttunut tuosta miksikään, vaikka myös hänellä on ollut normaalia selkeästi hiljaisempi kausi.

Ei siis kannata ihmetellä, mikäli Vatanen liikahtaa muihin maisemiin ennen pelaajasiirtojen takarajaa tai vaihtoehtoisesti jää kesällä suojaamattomien pelaajien listalle ja päätyy sitä kautta Las Vegasiin.

Aiheesta kirjoittanut The Fourth Period näkeekin, että Fowlerista kiinnostuneet Montreal Canadiens, New York Rangers ja Toronto Maple Leafs saattaisivat hyvinkin kääntää kiinnostuksensa Vatasen suuntaan, mikäli suomalaispelaaja päästettäisiin niin sanotusti markkinoille.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.