Jääkiekossa maalivahdin rooli on raastava. Paikkoja per ottelu on jaossa vain yksi, ja jos joudut jo kauden alussa siihen asemaan, että pelejä ei ole juurikaan tiedossa, niin yleensä tästä pidetään kiinni.

Yleensä.

Poikkeuksiakin nimittäin on, vaikkakin nämä vaativat yleensä kyseisten maalivahtien osalta pieniä onnenkantamoisia. Tällaisen sai itselleen Los Angeles Kingsissä pelaava, joka on noussut muiden loukkaantumisten myötä Kingsin ykkösvahdiksi.

Ja mies on myös tehnyt sen, mitä häneltä on odotettukin: ollut varma ja tuonut joukkueelle tarvittavia voittoja. Itseasiassa Budaj on ollut tällä kaudella niin loistava, että hän siirtyi viime yönä NHL:n nollapelitilaston kärkisijalle, ohi Washington Capitalsin Braden Holtbyn.

Budaj’lla on nyt nimittäin hallussaan komeat seitsemän nollapeliä, kun Holtby on kuudessa kappaleessa. Budaj’n tilastot 45 ottelun jälkeen ovat myös vaikuttavat, 92,3/1.96.

Kenties vielä vaikuttavampaa on slovakkivahdin nykyvire. Mies on nimittäin torjunut tililleen kolme nollapeliä edellisessä neljässä ottelussa, ja johdattanut siinä samalla Kingsin viiden ottelun mittaiseen voittoputkeen.