Edmonton Oilersin ykköskorin hyökkääjiin lukeutuvaa Jordan Eberleä ollaan viety parina viime vuotena uuteen osoitteeseen.

Jälleen huhut ovat nousseet ajallaan pintaan ja jälleen kerran Boston Bruinsia pidetään erittäin potentiaalisena vaihtoehtona kanadalaislaiturille, mikäli kauppa konkretisoituisi. The Fourth Period tietää kuitenkin kertoa myös Montreal Canadiensin, monien muiden ohella, olevan kiinnostunut Eberlestä.

Tällä kertaa huhut ovat kuitenkin aiempia vuosia konkreettisempia, sillä Oilersilla on aivan lähitulevaisuudessa todella tärkeitä jatkosopimuksia solmittavanaan. Leon Draisaitlin tulokassopimus loppuu tähän kauteen ja häntä odottaa todella tuntuva palkankorotus, puhumattakaan Connor McDavidista, jonka sopimus on katkolla kesällä 2018.

– Uskoakseni GM Peter Chiarelli tekee kaikki ratkaisut Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin jatkosopimusten ehdoilla. Nämä kaverit tulevat tienaamaan yhteensä ehkä 16, 18 tai 20 miljoonaa – en tiedä – mutta siihen täytyy olla valmistautunut, Sportsnetin Elliotte Friedman kommentoi tilannetta.

”Haluavat kiinnittää Russellin”

Edellä mainitusta syystä, sekä Oilersin haluista pitää puolustaja Kris Russell seurassa, Eberle saattaisi astua siis tässä kohtaa kuvaan mukaan. Hänen cap hit on nimittäin peräti 6 miljoonaa dollaria, joten kauppaaminen toisi melkoisen säästön Oilersille.

– He haluavat kiinnittää Russellin jatkosopimukseen, mikä tuo oman lisänsä tilanteeseen. Lisäksi uskon, että myös Edmontonissa uskotaan Eberlen tarvitsevan maisemanvaihdoksen.

Eberle tarjoaisi jokaiselle NHL-seuralle Top 6 -laiturin, joka on seitsemän NHL:ssä viettämänsä kauden aikana puhkonut 25 runkosarjamaalin rajapyykin peräti neljästi. Kokonaisuudessaan hänellä on kasassa 479 NHL-ottelua, tehoin 156+207, mutta ei ainoatakaan pudotuspeliottelua.

Vaikka Eberlen tilastot ovatkin valoisat, ei hän jostain syystä ole koskaan päässyt aivan odotetunlaiseen pelilliseen lentoon Edmontonissa. Tästä syystä monet ovat jo pitkään pitäneet maisemanvaihtoa parhaana mahdollisena ratkaisuna tälle 26-vuotiaalle pelurille.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.