Ottawa Senatorsin maalivahtitilanne sai viime vuoden lopulla harmillisen käänteen, kun seuran ykkösveskari Craig Andersonin vaimolla todettiin kurkkusyöpä. Anderson liittyi luonnollisesti heti vaimonsa tueksi, eikä ole pelannut joulukuun viidennen päivän jälkeen otteluakaan.

Andersonin poissa ollessa Senatorsin maalilla ontorjunut Mike Condon, jonka otteet ovat pitäneet Senatorsin erinomaisesti mukana pudotuspelitaistelussa.

Nyt Senators-leirissä ollaan kuitenkin varmasti tyytyväisiä, sillä Anderson teki paluun joukkueen harjoituksiin maanantaina. Ennen paluutaan Anderson harjoitteli kahdestaan Senatorsin maalivahtivalmentaja Pierre Groulxin kanssa New Jerseyssä.

Andersonin vaimoa, Nicolea, hoidetaan New Yorkissa, joten Anderson on luonnollisesti pysynyt vaimonsa tukena paikan päällä. Anderson avautui vaimonsa hoidoista Ottawa Citizenille.

– Säteilyhoito on ohi ja hän on paranemassa siitä. Kemoterapialla on viivästyttävä vaikutus siihen (paranemiseen), mutta me tiesimme, että tästä tulee kova taistelu. Erityisesti viimeiset kaksi viikkoa, viimeiset päivät säteilyhoidossa ja 10-15 päivää sen jälkeen. Toivottavasti asiat ovat menossa oikeaan suuntaan, Anderson kertasi.

”Paluu tulee olemaan työn alla”

Anderson ei ole kuitenkaan vielä valmis tositoimiin, mutta hän matkaa silti joukkueen vieraskiertueelle mukaan, kun Senators kohtaa Tampa Bay Lightningin sekä Buffalo Sabresin.

– Ajoitus on kaikki kaikessa. Olen luistellut muutaman päivän ennen kuin tulin tänne (harjoituksiin), mutta mikään ei korvaa oikeita laukauksia. Paluu tulee olemaan työn alla. Minun täytyy taistella tieni takaisin ja saada pelini kuntoon mahdollisimman nopeasti, Anderson totesi Ottawa Citizenin mukaan.