New York Islandersista tuli kauden toinen NHL-seura, joka päätti vaihtaa valmennustaan kesken sesongin, kun Jack Capuano sai väistyä kakkosvalmentaja Doug Weightin tieltä.

Weight on kuitenkin seuralle ainoastaan korvaava vaihtoehto, ja Islandersin huhuillaan olevan kiinnostunut esimerkiksi Florida Panthersista kenkää saaneesta Gerard Gallantista.

Weight tietää itsekin tilanteen, mutta hän on silti valmis antamaan organisaatiolle kaikkensa sen kurssin kääntämiseen.

– Meillä on 40 ottelua jäljellä. Uskomme, että pystymme tekemään muutoksen jäällä, sillä emme puhu nyt 20 ottelusta, joista pitäisi voittaa 19 kappaletta, Weight kertoi medialle The Scoren mukaan

– En yritä keksiä pyörää uudelleen. Meillä on systeemissämme joitakin asioita, jotka kaipaavat parannusta, mutta jos pelaamme oikealla tavalla, me tulemme voittamaan otteluita. Meidän on oltava huolellisempia kiekon kanssa tietyillä alueilla.

– Aion antaa kaikkeni tämän pestin eteen, oli kyse sitten viidestä tai 40 ottelusta, tai sitten vaikka 10 vuodesta.

Kapteeni tiedostaa faktat

Jokainen urheilussa mukana ollut tietää, että valmentajan vaihdos ei aina välttämättä johdu yksistään siitä, että juuri valmennus olisi tehnyt huonoa työtä. Sillä saattaa nimittäin olla virkistävä vaikutus koko joukkueen ilmapiiriin.

Ennenkaikkea valmentajan vaihdoksen on tarkoitus herättää joukkueessa uusi kipinä, ja viestittää pelaajille, että parannusta on tultava. Samaa mieltä on myös joukkueen kapteenina toimiva John Tavares.

– Yritämme kaikki olla parempia jokainen päivä. Luonnollisesti, kun valmennukseen tulee muutoksia, lähettää se samalla koko joukkueelle vahvan viestin, että emme ole pelanneet tarpeeksi hyvin, Tavares kertoi.