Tampa Bay Lightning kävi ryöstämässä eilisiltana pisteet Los Angeles Kingsiltä, kiitos maalivahti Ben Bishopin ja huikean Jonathan Drouinin.

Paljon on tapahtunut vuodessa, mitä tulee Lightning-hyökkääjä Drouinin elämään: hän on noussut itse aiheuttamastaan hylkiön asemasta korvaamattomaksi pelaajaksi floridalaisseuran kokoonpanossa.

Tästä saatiin jälleen oiva osoitus maanantai-iltana Suomen aikaa pelatussa Lightningin ja Kingsin välisessä ottelussa. Drouin nimittäin pelasi upealla tavalla yhden Kings-pelurin pihalle ja sen jälkeen ajoitti täydellisesti syöttönsä, joka ohitti käytännössä ottaen kolme Kings-peluria aivan lähietäisyydeltä. Lopulta Tyler Johnsonilla oli helppo työ naulata kiekko sisään.

Jääkiekossa ei tiettävästi jaeta minkäänlaista palkintoa vuoden hienoimmasta syötöstä, mutta mikäli jaettaisiin, olisi Drouin eittämättä potentiaalinen ehdokas.

Marc Dumont

@MarcPDumont
Jonathan Drouin doing Jonathan Drouin things. What a pass.

Lightningin kokeneeseen kalustoon kuuluva Brian Boyle kehuikin Drouinia avoimesti Kings-ottelun jälkeen The Fourth Periodin toimittajana työskentelevälle Dennis Bernsteinille.

– Hänen kanssaan on todella hauska pelata ja hänen käännöksensä ensimmäisessä maalissa oli jotain aivan uskomatonta. Hän on käynyt pelaajana läpi paljon.

Drouinin huikean syötön ohella Lightningin 2-1-voitossa avainasiana toimi maalivahtipeli, sillä aivan hiljattain loukkaantumisensa jälkeen kaukaloon palannut Ben Bishop oli ottelussa loistava, pysäyttäen 31 laukausta.