Urheilutoimittajain Liitto on valinnut vuoden 2016 parhaat urheilijat yhteensä 71 eri lajista, ja näiden joukossa oli myös jääkiekko.

Monille ei liene kovinkaan suuri yllätys, että vuoden jääkiekkoilijaksi valittiin Tampereen Tapparaa ja Winnipeg Jetsiä vuonna 2016 edustanut Patrik Laine. Nuorukaisen vuosi oli uskomaton, sillä se alkoi alle 20-vuotiaiden MM-kullalla.

Nuorukaisen kausi jatkui Tapparan riveissä komeasti, mikä huipentui lopulta suomenmestaruuteen. Laine valittiin myös Liigan pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi, joten kausi Suomessa ei olisi voinut juuri paremmin huipentua.

Loistava kausi poiki myös mahdollisuuden aikuisten MM-kisoihin, joista Suomella oli kotiintuomisina hopeinen mitali. Laine valittiin kisojen MVP:ksi, mikä oli uskomaton suoritus 18-vuotiaalta nuorukaiselta.

Tämän jälkeen saapui kesä ja varaustilaisuus. Laine kamppaili pitkään ykkösvarauksen tittelistä yhdessä Auston Matthewsin kanssa, mutta yhdysvaltalainen veti kilvassa pidemmän korren.

Ensimmäinen kausi taalaliigassa on lopulta ollut uskomaton tarina, sillä Laine roikkui ennen loukkaantumistaan maalipörssin kärkikahinoissa, ja hänellä on yhä mahdollisuudet vuoden tulokaspalkintoon, joskin Matthews on kiilannut tässäkin kilvassa suomalaisen edelle.