Nashville Predators on voinut alkukauden jälkeen luottaa kakkosvahtiinsa kuin kiveen, sattuneesta syystä.

Alkukaudesta Pekka Rinteen kakkosena toimi nimittäin tshekkivahti Marek Mazanec, mutta tshekkivahti ei tuntunut saavan kiinni rantapalloakaan. Juuse Saros sai puolestaan oman mahdollisuutensa onnekkaasti, sekä Rinteen että Mazanecin sairastuttua mahatautiin, mutta sen jälkeen Saros ei ole taakseen katsonut.

Hän onkin ollut ilmiömäinen joukkueensa maalilla. Vyöllä on nyt kahdeksan ottelua kuluvalta kaudelta, joista hän on voittanut neljä, ja suomalaisnuorukaisen torjuntatilastot ovat henkeä salpaavat 95,70/1.25. Mukaan mahtuu myös NHL-uran ensimmäinen nollapeli.

– Kaikki on kiinni mahdollisuuksista ja niiden hyödyntämisestä, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette aloitti The Tennesseanin haastattelussa.

– Hän on saanut omat mahdollisuutensa, pelannut loistavasti AHL:ssä ja kehittynyt tiettyyn pisteeseen. Mutta sitten sinun on noustava NHL:ään, käytettävä tilaisuutesi hyväksesi ja hän on tehnyt sen. Hänellä on ollut toistaiseksi todella loistava vuosi.

Laviolette paljastaakin, että seurassa toivottiin varovaisesti ennen kauden alkua suomalaisen nousemista jo kuluvalla kaudella NHL-tasolle.

– Me toivoimme, että hän pystyisi tekemään tämän hypyn AHL:stä ja pelaamaan samalla tasolla täällä (NHL:ssä). Hän on tehnyt todella loistavaa työtä.

”Luottamus ansaittu hiljalleen”

Saros on kauden mittaan sementoinut paikkansa Rinteen kakkosvahtina ja jättänyt Mazanecin tylysti farmin puolelle.

Mikään ei ole tullut kuitenkaan ilmaiseksi, vaan suomalaisvahti on joutunut tekemään kovasti töitä päästäkseen siihen tilanteeseen, missä hän on nyt.

– Olen hiljalleen ansainnut luottamuksen. On hienoa, että minuun luotetaan ja pystyn itse rakentamaan sen varaan, Saros puolestaan tunnelmoi.

Samalla Saros on vihdoin tarjonnut Rinteelle sen mahdollisuuden, ettei tätä ylipeluuteta runkosarjan aikana, mikä saattaa nostaa arvoon arvaamattomaan mentäessä pitkälle kevääseen.

Saroksen otteet ovat vahvistaneet myös sen, että kun Rinteen on aika väistyä sivuun, on seuran maalivahtipeli edelleen erinomaisissa kantimissa ja suomalaisen kaverin varassa.