Suomalaisvahdit olivat pääosassa, kun lauantai-iltana nähtiin kaksi prime time -ottelua. Boston Bruins kohtasi jo klo 20 Suomen aikaa Philadelphia Flyersin ja muutama tunti myöhemmin Colorado Avalanche isännöi Nashville Predatorsia.

Bruinsin maalilla torjui Tuukka Rask, joka selvisi vain yhden ottelun huililla pahannäköisestä loukkaantumisesta.

Itse ottelu ratkaistiin ottelun toisessa erässä, kun Bruins niittasi kiekon neljä kertaa Flyersin maaliin. Loppulukemat olivat lopulta Bruinsin hyväksi 6-3. Bruinsin maalin suulla Rask tarvitsi kauden 21 voittoonsa 21 torjuntaa.

Raskille Yhdysvaltain aikaa iltapäiväottelu oli tämän kauden viides ja tilastot paljastavat, että hän on voittanut niistä jokaisen.

Koko urallaan Rask on pelannut 54 ottelua, jotka ovat alkaneet normaalista poiketen jo päivällä. Näistä voitto-otteluja on peräti 32, joten Rask selvästikin nauttii pelaamisesta iltapäivisin.

Jason Gold

@JayGold85
Tuukka Rask and the Bruins are now 5-0-0 in afternoon games this season. Rask improves to 32-12-8 in 54 career day starts.

Rinne torjui jälleen voiton

Toisessa ilta-ottelussa Nashville Predators kohtasi siis Colorado Avalanchen. Predatorsin maalilla Pekka Rinne torjui vakuuttavan voiton ja oli erityisesti ottelun kolmannessa erässä elementissään. Predators voitti kamppailun lopulta lukemin 3-2.

Voitto oli kempeleläisellä kauden 16:s ja hän tarvitsi siihen komeat 28 torjuntaa. Avalanchen paidassa Mikko Rantanen jäi ilman tehopisteitä, mutta urakoi silti joukkueen hyökkääjistä kolmanneksi eniten, 19:20.