Kun katsotaan NHL:n kuluvan kauden avauspuolikasta, ja haetaan suurimpia pettymyksiä, päätyvät Los Angeles Kingsin Anze Kopitar sekä Boston Bruinsin Patrice Bergeron eittämättä tälle listalle.

Kopitar ja Bergeron ovat tulleet uransa aikana tunnetuiksi äärimmäisen vahvoina kahden suunnan keskushyökkääjinä. He ovat parhaita lajissaan ja molempien kaapista löytyykin NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettava Frank J. Selke -palkinto: Kopitar pokkasi sen viime kauden päätteeksi ja Bergeron on puolestaan saanut kyseisen kunnian kausina 2011-12, 2013-14 ja 2014-15.

Millaiset kaudet kaksikko on tällä sesongilla toistaiseksi pelanneet?

Anze Kopitar

Kopitar on kerännyt tililleen toistaiseksi 36 ottelua ja iskenyt niissä ainoastaan pisteet 4+16. Slovenialaissentteri tulee pelaamaan kuluvalla kaudella maksimissaan 77 runkosarjaottelua, joten hän on tällä hetkellä noin 43 tehopisteen vauhdissa.

Los Angeles Kingsin kapteeniksi kuluvaksi kaudeksi nimetyn Kopitarin kohdalla puhutaan jopa katastrofaalisen heikosta kaudesta, sillä hänen NHL-uransa toistaiseksi heikoin kausi tuotti 61 tehopistettä, mikäli 48 ottelun mittaista työsulkukautta ei lasketa mukaan.

Äärimmäisen huolestuttava seikka on myös hänen tehotilastonsa: viime kaudella se näytti lukemaa +34, kun se nyt on -3.

Kopitarin kohdalla tullaankin jälleen yhden tähtipelaajia aivan liian usein vaivanneen ongelman pariin: Kun kirjoitat pitkän jatkosopimuksen, seuraava kausi on täydellinen pannukakku. Kopitar allekirjoitti uuden kahdeksan vuoden ja 80 miljoonan dollarin jatkosopimuksen Kingsin kanssa viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla.

Mikäli Kings mielii pelata keväällä pudotuspeleissä, tarvitsee se uudelta kapteeniltaan ehdottomasti paljon nyt nähtyä enemmän.

Patrice Bergeron

Boston Bruinsille yksi hyökkääjä on ollut jo vuosien ajan tärkeämpi kuin kukaan muu, ja tuon kaverin nimi on ollut Patrice Bergeron. Hänet on nimetty NHL-urallaan huimat kolme kertaa NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi ja täysin ansaitusti. Bergeronista kertookin paljon se, että kun Kanada on esimerkiksi kasannut World Cup -tai olympiajoukkuetta, on hän ollut lähes automaattinen valinta.

Kuluvalla kaudella tuosta kaverista ei ole ollut kuitenkaan tietoakaan. Hän on pelannut toistaiseksi 41 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä ainoastaan tehopisteet 8+9.

Puhtaasti tilastojen perusteella Bergeron on 34 tehopisteen vauhdissa, mikä ei riitä alkuunkaan 31-vuotiaan kanadalaissentterin kaltaiselle kaverille. Kuvaavaa onkin, että alimmillaan hän on jäänyt NHL-urallaan 39 tehopisteeseen. Tuolloin, kaudella 2008-09, hän pelasi vain 64 runkosarjaottelua ja alla oli kausi, jonka aikana hänet nähtiin vain kymmenessä ottelussa.

Ja aivan kuten kaverilla yläpuolella, myös Bergeronilla on ollut ongelmia myös tehotilaston suhteen. +1 ei ole nimittäin minkään arvoinen lukema kaverille, joka on takonut parhaimmillaan taululle lukemat +38 ja +36.

Samat sanat pätevät myös Bergeronin kohdalla kuin Kopitarillakin: mikäli Bruins mielii selvitä pudotuspeleihin, tulee Bergeron ratkaisemaan hyvin pitkälti joukkueensa kohtalon näiltä osin.