Florida Panthersin ykkösvahti Roberto Luongo on voittanut NHL:n historiassa viidenneksi eniten otteluita, mitä tulee kaikkiin sarjassa nähtyihin maalivahteihin.

Voittoja Luongon tilillä on tarkalleen ottaen tällä hetkellä 448 kappaletta. Neljännellä sijalla oleva Curtis Joseph on enää vain kuuden voiton päässä ja kolmantena olevaan Ed Belfouriin matkaa on 36 voiton verran.

Nämä sijat ovat siis eittämättä Luongon saavutettavissa ja ilman sen suurempia takapakkeja hän tuleekin nousemaan listalla kaikkien aikojen kolmoseksi. Jopa kakkosena oleva Patrick Roy, jolla voittoja on tilillään 551 kappaletta, on jollain tasolla saavutettavissa, joskin Luongolta vaadittaisiin vielä melkoisen monta pelivuotta.

Kun Luongo kuuli Jaromir Jagrin puheista, joiden mukaan tshekkipeluri on muuttanut mieltään ja haluaa jatkaa uraansa 55-vuotiaaksi saakka, lähti huumoristaan tuttu kanadalaisvahti revittelemään aiheella ja ”irvailemaan” Jagrin suuntaan.

Strombone

@strombone1
After doing the math.... If I play another 28 years I will still fall about 5-6 wins shy of tying Marty's record!

Twiitissään Luongo toteaa seuraavaa: ”Suoritettuani päässälaskun… Jos pelaan vielä 28 vuotta, jään silti 5-6 voiton päähän Martyn ennätyksestä!”

Luongo viittaa kommentillaan Martin Brodeurin voittomäärään, jota pidetään rikkomattomana. Legendaarinen kanadalaisvahti torjui nimittäin NHL-urallaan runkosarjassa huikeat 691 voittoa.

Aivan sentään 28 vuotta ja risoja Brodeurin tavoittaminen ei Luongolta ottaisi, mutta ”muutama kausi” Panthers-vahdin tulisi vielä pelata.