Pittsburgh Penguins sai viime yönä vastaansa alavireisen Tampa Bay Lightningin, jonka alamäki vain jatkui jatkumistaan. Penguins nimittäin kaatoi salamapaidat rumin lukemin, 6-2, ja tämän myötä Lightningin tappioputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi.

Lightning-paidassa työkseen kiekkoileva Valtteri Filppula saalisti kamppailussa tililleen yhden syöttöpisteen, mutta se tuskin jaksoi helpottaa suomalaista hymyilyttää.

Kyseessä oli Penguinsin ensimmäinen ottelu vuonna 2017, sillä se pelasi edellisen kamppailunsa uudenvuodenaattona. Lightningille peli oli sen sijaan toinen viimeiseen kahteen päivään.

Määtällä putki päällä

Penguinsin takalinjoilla kiekkoileva Olli Määttä näyttänee myös vihdoin löytäneen kadoksissa olleen tehokkuutensa. Suomalainen nimittäin saalisti jälleen viime yönä tililleen syöttöpisteen.

Tai käytännössä termi ”jälleen” on harhaanjohtava, sillä syöttö oli Määtälle vasta kauden neljäs. Otteluita mies on pelannut 37 kappaletta, joten parempaankin olisi rahkeita.

Jos asiaa tarkastellaan kuitenkin positiivisesta näkövinkkelistä, oli tämä Määtän toinen syöttöpiste viimeiseen kahteen otteluun. Näin ollen suomalainen nauttii kautensa ensimmäisestä pisteputkesta.

Määtän edellisestä tehopisteestä oli toisaalta ehtinyt vierähtämään – ennen nykyistä ”putkeaan” – pienoinen tovi. Sellainen nähtiin nimittäin edellisen kerran joulukuun 12. päivä, ja taasen ennen tätä Määttä keräsi viimeksi tililleen pisteen lokakuun lopussa.