Vancouver Canucks kohtasi viime yönä kotikaukalossaan Calgary Flamesin, jonka se onnistui kaatamaan lukemin 4-2. Ottelun ehdoton hahmo oli suomalaishyökkääjä Markus Granlund, sillä hän onnistui saalistamaan tililleen kaksi osumaa ja yhden maaliin johtaneen syötön.

Granlund on pelannut tällä kaudella erinomaisesti, mutta tämä ei ole vielä varsinaisesti näkynyt tehopisteissä. Siksi olikin todella hyvä asia suomalaisen kannalta, että nyt taso on todistettu myös tehollisesti. Nyt tilillä on 41 ottelun jälkeen tehot 9+8.

Vielä makeampaa tästä kaikesta teki se, että Canucksin yön vastustaja Flames on Granlundin entinen NHL-seura, joka kauppasi hänet Vancouveriin viime vuoden helmikuussa. Siitä ei suomalainen kuitenkaan välittänyt.

– Tämä on nyt minun joukkueeni, enkä halua ajatella asiaa enempää, niukkasanainen Granlund tokaisi NHL.com:n mukaan.

Kaikinpuolin outo ottelu

Granlundin lisäksi Canucksin juhlittu sankari oli maalivahti Ryan Miller, joka pysäytti jopa 44 laukausta. Hänen torjuntaprosenttinsa kamppailussa oli todella komea 95,7.

Eikä siinä vielä mitään, sillä kyllä otteluissa on ennenkin ammuttu runsaita määriä, mutta hävitty tästäkin huolimatta. Oudon ottelusta teki se, että Canucks sai Flamesin maalia kohti ainoastaan 13 laukausta, joista neljä livahti vielä kaiken lisäksi maalin perukoille.

Tämä tarkoittaa sitä, että Flamesin maalinsuulla kiekkoja torjunut Brian Elliott otti ainoastaan yhdeksän torjuntaa, joten hänen torjuntaprosenttinsa oli niinkin surkea, kuin 69,2.

Tilastosivu Elias Sports Bureaun mukaan 33 laukauksen erotus oli Canucksin seurahistorian kaikkien aikojen suurin.