Esa Lindell on kaikessa hiljaisuudessa noussut kohti NHL-maailman terävintä huippua ja itse asiassa suomalaisen tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta.

Dallas Starsin organisaatiossa erinomaista jälkeä viime kaudella AHL:n puolella tehnyt Lindell lähti kuluvaan kauteen mieli avoimena.

Lindelliin siis ei kohdistettu mitään jättimäisiä odotusarvoja, vaikka Stars laittoikin alakertaansa kesän aikana isosti uusiksi. Jamie Oleksiakin ja Patrick Nemethin piti nimittäin olla niitä kavereita, jotka paikkaavat muun muassa Jason Demersin ja Kris Russellin jättämät aukot teksasilaisten alakerrassa.

Sen sijaan Lindell on kuitenkin ollut Starsin nuorista puolustajista se, joka on ottanut sitä tonttia itselleen, ja suomalainen onkin nakuttanut jo pitkän aikaa kovia peliminuutteja joukkueensa ykköspakkiparissa, yhdessä viime kaudesta hiipuneen John Klingbergin kanssa.

Miksi Lindellistä ei sitten puhuta?

NHL:n tulokaspelaajien eliitistä puhuttaessa Lindell ei ole juurikaan otsikoita kerännyt. Sen sijaan hän on tehnyt kaikessa hiljaisuudessa omaa valloitustaan Dallasin suunnalla ja tehnyt sen vakuuttavasti.

Mutta miksi hänestä ei sitten ole puhuttu? Mikä on vastaus väliotsikossa olevaan kysymykseen? Kyse on ollut yksinkertaisesti siitä, että Dallas Starsin alkukausi ei ole ollut riittävän hyvä.

Toisin sanoen, Lindell on joutunut täysin tekemättömään paikkaan. Hän on ollut tulokaspelaajana tilanteessa, jossa rinnalla ei ole mitään kokeneempaa kartturia ohjeita jakamassa, ja samaan aikaan Starsin peli on ollut kateissa. Kun siihen on lisätty se tosiasia, että Lindell on joutunut aloittamaan aivan liian usein vaihtonsa omasta päästä ja ennen kaikkea vastustajien kirkkaimpia tähtiä vastaan, on tehtävä ollut luokkaa mahdoton.

Vaan sitä se ei ole kuitenkaan Lindellille ollut. Vaikeat lähtökohdat ovat tehneet ainoastaan sen, että Lindellin tilastot eivät ole niin hyvät kuin ne voisivat olla.

Voidaankin ilman minkäänlaisia värilaseja todeta, että 22-vuotias helsinkiläinen olisi päässyt paljon voimakkaammin esille ja saanut sitä kautta näkyvyyttä, mikäli hän olisi saanut pelata tulokaskautensa jonkin kokeneemman sotaratsun rinnalla.

Mutta toisaalta sillä ei ole mitään merkitystä, sillä Lindell on saanut nyt sellaista kokemusta vyölleen, jonka arvo tullaan näkemään tulevaisuudessa.