Yön NHL-kierroksella tulessa oli useita suomalaisia, joista Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen kohtasivat Valtteri Filppulan Tampa Bay Lightningin.

Itse ottelussa Lightning oli parempi maalein 3-1. Se, mistä ottelu tullaan muistamaan, tapahtui ottelun viimeisillä sekunneilla.

Hurricanesin päävalmentaja Bill Peters nimittäin vaihtoi maalivahtia ja maalille luisteli 37-vuotias Jorge Alves. Alves oli kutsuttu hätäapuna luukkuvahdiksi, kun Eddie Läck ei pystynyt pukeutumaan otteluun. Alves toimii normaalisti seuran varustepäällikkönä, mutta solmi siis yhden ottelun mittaisen sopimuksen, jolla hän sai mahdollisuuden pelata.

Alvesin hienon hetken voit katsoa alla olevalta videolta.

Carolina Hurricanes

@Canes
Jorge Alves is a goaltender of record in the @NHL after coming in tonight's game with 7.6 seconds remaining. #HipHipJorge

WATCH 🔻 #CARvsTBL

”Tunteellinen hetki minulle”

Alves pelasi ottelun lopussa kahdeksan sekuntia, eikä häntä kohti ehditty laukoa kertaakaan. Alves oli ottelun jälkeen tyytyväinen, että kiekko pysyi koko kahdeksan sekuntia vastustajan päädyssä.

– Muistan vain, kuinka katsoin jäätä ja huomasin kiekon kulmassa ja sanoin, että pysy kulmassa, Alves totesi Fox Sports Carolinasin haastattelussa ottelun jälkeen.

– Mutta se oli silti uskomatonta. Se oli aika tunteellinen hetki minulle.

Alves sai tiedon pelaamisestaan juuri ennen ottelun alkua, kun hän oli menossa takaisin pelaajatunneliin.

– Se oli yllättävää. Se oli uskomatonta. Olin itse asiassa kävelemässä takaisin pukukoppiin, kun kuulin nimeni, Alves kertasi NBC Sportsin mukaan.

– Katsoin taakseni ja olin ihmeissäni. Valmentaja sanoi, että laita varusteet päälle. En voinut uskoa sitä todeksi.