New York Islandersin kausi on tähän saakka ollut täysi pannukakku, sillä joukkue majailee divisioonansa hännänhuippuna. Sen esitykset ovat olleet vaisuja ja joukkueen edellisen ottelun tappio on käsitelty seuran sisällä kovin seurauksin.

Islanders nimittäin ilmoitti tänään, että se on asettanut maalivahti Jaroslav Halakin siirtolistalle, josta mikä tahansa joukkue voi poimia hänet 24 tunnin sisällä.

Halak teki vuonna 2014 neljän vuoden sopimuksen Islandersin kanssa ja hänestä odotettiin joukkueen pelastajaa ja ykkösvahtia. Viime kevään pudotuspeleissä Halak kuitenkin menetti asemansa saksalaiselle Thomas Greissille.

Kuitenkin hyvin sujunut World Cup antoi positiivia signaaleja, mutta kaikki ei ole kauden alussa sujunut niin kuin olisi toivottu.

Tarina alkoi jo lokakuussa

Islandersin ja Halakin välirikosta uutisoitiin jo lokakuussa, kun Halakin agentti ilmoitti, että hän on tyytymätön Islandersin kolmen maalivahdin linjaukseen. Tästä ei mennyt kauankaan, kun Halakia jo linkitettiin useaan seuraan mahdollisen siirron muodossa.

Vaikka Halakin otteet ovat olleet vähintään kelvolliset tämän kauden osalta, hänen palkkansa voi olla rajoittava tekijä, mikäli joku seura miettii hänen poimimistaan. Halakin sopimus nimittäin takaa hänelle 4,5 miljoonaa dollaria per vuosi aina vuoteen 2018 saakka.

NBC Sports uskookin, että Halak läpäisee listan ja näin ollen hän matkaa AHL:ään. Samalla Islanders säästää Halakin palkan verran palkoissa ja voi mahdollisesti käyttää saatua tilaa mahdollisiin kokoonpanomuutoksiin.