NHL:ää seuraava enemmistö on viime vuosina ollut sitä mieltä, että Läntinen konferenssi on joukkueille kaikista hankalin paikka pelata. Asiat saattavat olla yhä vieläkin näin, mutta konferenssien välinen ero ovat jatkuvasti pienempi ja pienempi.

Monien papereissa Itäinen saattaa olla jo NHL:n vaikein konferenssi. Oli miten oli, on ainakin yksi asia, johon kaikkien on helppo yhtyä: Metropolien divisioona on tällä hetkellä NHL:n divisioonista kaikista tasokkain.

Miksi näin?

Pelkästään jo siksi, että siellä pelinsä pelaa hallitseva Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguins, joka nuiji esimerkiksi viime yönä Arizona Coyotesin lukemin 7-0.

Tämän lisäksi divisioonassa kiekkoilee Philadelphia Flyers, joka porskuttaa jopa yhdeksän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Columbus Blue Jackets on vastaavasti voittanut edellisestä 16 ottelusta 11 kappaletta, ja hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kaksi kamppailua.

Niin ja tietenkin Washington Capitals, joka oli viime kauden runkosarjassa täysin omaa luokkaansa.

Divisioonan kärjessä majailevat Pittsburgh Penguins ja New York Rangers 41 pisteellään, mutta viimeisellä villi kortti -paikalla oleva Capitals on perässä vain neljän pisteen verran.

Nyt NHL-fanien on vain rukoiltava kiekkojumalilta, että joukkueiden viretila kestää kauden loppuun saakka. Täten runkosarjan viimeiset ottelut tulisivat olemaan todella kutkuttavia ja jännittäviä.