Edmonton Oilers oli varmasti tyytyväinen kesällä, kun se sai varata numerolla neljä Jesse Puljujärven. Puljujärveä pidettiin selvästi parempana pelaajana, kun Pierre-Luc Duboisia, vaikka myös puutteita löytyi.

Puljujärven ensimmäinen tiukka tilanne tuli eteen, kun hän oli pelannut yhdeksän ottelua. Sen jälkeen hänen tulokassopimuksensa astuisi voimaan ja niin kuin kaikki tietävät, Puljujärvi pelasi kymmenennen ottelunsa ja sopimus lähti käyntiin.

Nyt edessä on jälleen seuraava otteluraja, joka määrittää jälleen sen, onko Puljujärvi vielä loppukaudella joukkueen mukana. Kun tulokaspelaaja pelaa 40 ottelua kauden aikana, hän ei vielä menetä tulevaisuudessa vapaan pelaajan vuosiaan. Mikäli hän kuitenkin pelaa yli 40 ottelua, hän siirtyy vuoden lähemmäs vapaiden pelaajien markkinoita.

Käytännössä tilanne on se, että seurat haluavat säästää niin sanottuja UFA-vuosia, eli vapaan pelaajan vuosia, mahdollisimman myöhäiselle ajankohdalle, jolloin ne vaikuttavat tuleviin sopimuksiin.

Onko aika siirtyä AHL:ään?

Ei ole kauankaan aikaa, kun Puljujärven kohdalla puhuttiin siitä, kuinka hän tulee tulevaisuudessa pelaamaa Connor McDavidin rinnalla. Kyse oli vain siitä, milloin se tapahtuu.

Sportsnetin lähetyksessä toimittaja Mark Spector totesi taannoin, että ei usko, että Puljujärveä lähetetään enää tällä kaudella farmiin pelaamaan.

Nyt tilanne on muuttumassa, sillä samaisen kanavan mukaan olisi parempi, että Puljujärvi pelaa ainakin 40 ottelun rajaan saakka ja lähetetään sen jälkeen AHL:ään. Siellä hän saisi kehittyä ja kerätä lisää itseluottamusta. Kanava muistuttaa, että Puljujärvi on saanut mahdollisuuden pelata NHL:n pistepörssiä johtajan McDavidin kanssa, mutta ei ole onnistunut iskemään kuin yhden maalin.