Toronto Maple Leafs on paininut maalivahtiongelmien kanssa jo aivan liian pitkään. Useita ja taas useita vuosia, jos tarkkoja ollaan.

Uusia miehiä on tullut sisään, mutta hyvin nopeasti myös ulos. Tällä kertaa mahdollisuuden sai Anaheim Ducksista kesällä hankittu Frederik Andersen, joka ainakin entisessä seurassaan oli todella luotettava maalivahti.

27-vuotias tanskalaisvahti on kuitenkin ollut Torontossa täysin päinvastaisessa vireessä. Otteet ovat epävarmoja eikä koppi meinaa tarttua. Viiden ottelun jälkeen miehen torjuntaprosentti on 85,1 ja päästettyjen maalien keskiarvo 4.29.

Ei ole enää sattumaa, että laadukkaat maalivahdit tuppaavat sulamaan juuri Torontossa. Heikko puolustus ja ennenkaikkea fanien luoma valtaisa paine saavat kylmpäisemmänkin kaverin sulamaan. Pitää tietenkin toivoa, että Andersen vielä heräilee tähän kauteen, mutta tähän mennessä otteet eivät ole vakuuttaneet.

Päävalmentajan tuki takana

Andersenin tilillä on tällä kaudella käytännössä yksi hyvä ottelu, joka tuli 15. lokakuuta Boston Bruinsia vastaan. Tuolloin tanskalaisvahti torjui 24 laukausta ja päästi selkänsä taakse yhden osuman, eli hänen torjuntaprosenttinsa oli 96. Muutoin se on ollut neljässä muussa kamppailussa alle 90, joten parannettavaa löytyy.

Koska eletään vielä alkukautta sanan varsinaisessa merkityksessä, kenties ei ole syytä paniikkiin. Torontossa sellainen jo on, se on varma, mutta tarkoitan, että meidän normaalien kiekkofanien silmissä. Andersen ehti jopa itse myöntämään, että hän ei ole vielä sopeutunut täysin uuteen seuraan.

– No, tässä on todellakin ollut paljon sopeutumista. Sinun pitää vain jatkaa sitä missä olet hyvä, eikä yrittää liikaa. Se on myös yksi asia missä minun on parannettava – pelata vain omaa peliä ja tulokset seuraavat perässä, Andersen kertoi Maple Leafsin verkkosivuilla.

Maalivahdin onneksi hänellä on päävalmentaja Mike Babcockin täysi luottamus takanaan, mikä on takuuvarmasti suuren suuri tehoste jatkoa ajatellen, etenkin henkiseltä näkökantilta katsottuna.

– Hän on minun maalivahtini ja haluan hänen pelaavan. Voin toki ottaa hänet kesken ottelun vaihtoon ja sano, että ”nyt näytin sinulle”, mutta mitä näytin? Minulle riittää tässä vaiheessa, että yrität voittaa kuten muutkin kaverit, otat seuraavan torjunnan ja annat meille mahdollisuuden voittaa ottelu. Sitä et voi tehdä penkillä istuessasi.