Haaveilitpa sitten kerran elämässä matsista legendaarisen New York Rangersin kotipelissä tai olit vakiovieras, ottelu Madison Square Gardenin ikonisella areenalla tarjoaa jokaiselle Rangers-fanille muistoja, joita ei rahassa mitata. Vai mitataanko? New York on tunnetusti hieman tyyris kaupunki ja liput matseihinkin kotikatsomoita kalliimmat, joten pienestä etukäteissuunnittelusta budjetin suhteen ei taatusti ole haittaa.

Kiinnitä huomiota lentoihin

Lennot vievät helposti budjetin isoimman siivun, joten siksi niiden ostoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Jos pelillä ei sinänsä ole väliä vaan tavoitteena on päästä mihin tahansa Rangers-matsiin, matkustusajankohdaksi kannattaa ehdottomasti valita matkailun lowest peak, joka osuu tammi-helmikuulle.

Lentopäivistä yleensä keskemmällä viikkoa on edullisinta lentää, joidenkin matkailuasiantuntijoiden mukaan tiistai olisi halvin. Viikonloppuna matkoja varatessa hinnat saattavat näyttää asteen huokeammilta. Yksi varma kikka pitää lentojen hinnat vähintäänkin stabiilina on piilottaa laitteen yhteys joko VPN- tai Incognito-suojauksella. Tällöin hakukone ei pysty tunnistamaan, jos katselet lentoja useamman kerran samalta laitteelta ja korottamaan suosikkilentojesi hintaa.

Lennot on hyvä varata vähintään noin kolme viikkoa etukäteen. Netin hintavertailukoneet ovat suosittu tapa löytää edullisimmat lennot, ei toki aina. Plussaa hintavertailusivuissa on se, että voit asettaa hälytyksen, joka ilmoittaa suoraan sähköpostiisi, jos hinnoissa on tapahtunut laskua, tai ne ovat tulleet toivomallesi tasolle.

Halvimmat lentoyhtiöt lentävät yleensä pienemmille kentille, jotka ovat hieman kauempana kaupungista. Tällöin on hyvä huomioida kuljetuskustannukset kentältä majoituspaikkaasi, jotta näet lentojen todellisen säästön. Esimerkiksi Nykin suurimmalta JFK-kentältä pääsee edullisesti keskustaan juna-metroyhdistelmällä ostamalla liput automaatista ennen kulkupeliin nousua.

Välilaskujen määrällä hintaan saat myös varmasti eroa, mutta sitäkin kannattaa puntaroida, sillä yleensä lentokentillä vietetyt tunnit tuovat oman lovensa kukkaroon. Omat eväät siis reppuun, jos meinaat lentää pidemmän kaavan kautta!

Majoitus – erikseen vai pakettina

Pakettimatkoissa saat matkatoimistolta taloudellista turvaa, esimerkiksi lentoyhtiön konkurssitilanteessa, mutta kaupunkimatkoissa omatoimimatkat ovat aina edullisempi vaihtoehto kuin valmiit pakettimatkat. Jos siis päätät lähteä etsimään majapaikkaa itsenäisesti, majoitus New Yorkissa on edullisinta alkuvuodesta. Rangers-fanin kannalta tämä on erinomainen asia, sillä pelikausi ei suinkaan alkuvuodesta ole tauolla.

Majoitusvaihtoehdoista hostellit ja budjettihotellit ovat edullisimpia vaihtoehtoja ja jos varustelulla ei ole suurta merkitystä, hostellihuoneen voi valita jaetulla kylpyhuoneella. Osassa hostelleja on mahdollista ottaa pelkkä petipaikka, jolloin jaat huoneen muiden matkaajien kesken. Isommalla porukalla kotimajoitus tai kokonainen huoneisto voi tulla edulliseksi. Edullisia hostelleja ja kotimajoitusta löytyy aivan Rangersin kotiareenan, Madison Square Gardenin, liepeiltä.

Otteluliput

Jälleenmyyjien lippuvertailu on ehdoton, sillä samaan matsiin samojen paikkalippujen hintahaitari saattaa vaihdella useita kymmeniä euroja. Toisaalta toisella paikkavalinnalla hintaero voikin kääntyä täysin toisin päin myyjien kesken, joten tarkkana saa olla. 400- ja 300-katsomot ovat edullisin vaihtoehto, mutta näkyvyys näistä on erittäin huono, joten ne soveltuvat parhaiten tunnelman fiilistelijöille.

Hinnat kallistuvat matsien lähestyessä, joten ennakointi kannattaa. Jos kuitenkin lippuja päätyy etsimään hieman myöhässä, joillakin lippusivuilla myydään niin sanottuja toisen käden lippuja. Esimerkiksi kausikorttilaiset saattavat myydä lippuja matseihin, joihin eivät itse pääse.

Alennuskoodeilla tarjouksia

Alekoodeja on saatavilla aina matkapakettien tarjoajista lentoihin, hotelleja tietystikään unohtamatta. Joten lähditpä matkaan millä tyylillä tahansa, löydät taatusti sopivia etuja. Alennuskoodiedut voivat olla silkkaa rahallista säästöä, mutta voit saada niillä myös peruutusehtoihin joustoa tai muita lisäetuja, joita matkallesi kaipaat. Itse matseihin koodeja kannattaa myös katsoa, sillä suurimmat alekoodisivustot, kuten bonuspanda.com ovat linkissä lippusivustoihin.

Muuta huomioitavaa

New Yorkissa on oma tippikulttuurinsa. Toisin kuin perinteisesti ajatellaan, tippaus ei ole valinnaista vaan pakollinen paha, palvelumaksu, joka maksetaan miltei kaikilla asiakaspalvelussa toimivilla aloilla. Tipit annetaan useimmiten käteisellä, mutta paikoitellen valuuttana käy muutenkin vain käteinen, joten käteistä on Nykissä hyvä pitää aina mukana. Käteisnostot kannattaa rajata minimiin, sillä rapakon takana nostoista joutuu aina maksamaan palvelumaksun.

Toinen seikka, joka hinnoissa saattaa yllättää on se, että verot on yleensä jätetty ruokalistojen tai hintalappujen ulkopuolelle. Tippien suuruuteen ja veroihin kannattaa tutustua etukäteen, jottei joudu kiusallisiin tilanteisiin. Esimerkiksi ravintoloissa tippi on lähemmäs 20 % ruokalistan hinnasta, ei kuitenkaan koskaan alle 15 %, ellet ole täysin tyytymätön palvelun tasoon.