Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen on julkisuudessa yleensä rauhallinen ja sanoissaan harkittu. Kekäläinen antoi kuitenkin tunteikkaita kommentteja, kun Ilta-Sanomien haastattelusta häneltä kysyttiin Columbuksen maineesta seurana, josta pelaajat haluavat lähteä.

Puheet NHL:ssä alkoivat, kun Artemi Panarin ja Sergei Bobrovski halusivat siirtyä muualle. Kumpikaan ei suostunut edes avokätiseen jatkosopimukseen. Nyt Columbus todisti puheet vääriksi, kun Johnny Gaudreau siirtyi seuraan jättimäisellä sopimuksella.

– Kaupungille ja faneille on huikea juttu, että olemme nyt tällä puolella tätä yhtälöä eikä jauheta paskaa, että meiltä vain lähtee jätkiä, vaikka osaa emme edes halunneet pitää, Kekäläinen sanoo.

– Tämä nykymaailma on sellainen. Kun joku sosiaalisessa mediassa laukoo, että ”ei kukaan halua pelata siellä”, niin yhtäkkiä se on totta, vaikkei asialle ole minkäänlaista perustetta.

Urheilukulttuuri Columbuksessa on todella vahva.

– Kun olimme neljä kertaa peräkkäin playoffeissa – jolloin emme saavuttaneet tarpeeksi menestystä, hallissa oli käsittämätön fiilis. Meidän fanit ovat huikeita. Joka väittää, ettei Columbus ole jääkiekkokaupunki, ei ole ikinä ollut meidän matsissa.

– Näitä riittää, jotka jostain äidin kellarista huutelevat internetissä juttuja. Ei ole kiekkokaupunki tai sitä ja tätä. Sille jutulle ei ole perusteita. Siksi se ottaa vähän pannuun.