Ottawa Senators on yksi kesän voittajista NHL:n siirtomarkkinoilla.

Pitkään alamaissa ollut kanadalaisseura naarasi markkinoilta kaksi tähtihyökkääjää. Claude Giroux allekirjoitti seuran kanssa kolmen vuoden sopimuksen ja Alex DeBrincat tuotiin seuraan pelaajakaupassa Chicago Blackhawksista.

Jälkimmäisen kohdalla pelit pääkaupungissa saattavat kuitenkin jäädä yhteen kauteen. The Athleticin NHL-toimittaja Scott Powersin mukaan taiturimainen hyökkääjä ei ole kiinnostunut jatkamaan ensi kesään päättyvää sopimustaan – ainakaan vielä.

– DeBrincat ei tietojeni mukaan ollut valmis jatkamaan sopimustaan ennen siirtoaan Ottawaan. Itse asiassa hän ei ole valmis jatkosopimukseen vieläkään, mikä kertoo paljon tilanteesta. Uskoisin, että sopimukseen oltaisiin jo päästy siinä tapauksessa, että pelaaja olisi varma jatkohaluistaan, Powers näkee.

Blackhawks sai eri medialähteiden mukaan useita muitakin yhteydenottoja DeBrincatista, mutta Senatorsin tarjous vei lopulta voiton. Blackhawks sai Senatorsilta paluupostissa ykköskierroksen (7.) varauksen, toisen kierroksen (39.) varauksen sekä kolmoskierroksen varauksen vuodelle 2024.