Columbus Dispatchin NHL-toimittaja Brian Hedgerin mukaan Columbus Blue Jackets pyrkii hankkimaan kovan luokan vahvistuksen puolustukseensa. Reportteri kertoo kahden lähteen vihjaavan, että Jarmo Kekäläinen käy Arizona Coyotesin kanssa keskusteluja Jakob Chychrunista.

Mediatietojen mukaan Blue Jackets yritti saada Chychrunia vahvuuteensa jo viime kauden siirtotakarajalla. Kekäläinen on vihjaillut, että kahdesta ykköskierroksen varausvuorostaan se voisi olla valmis luopumaan myöhemmästä, joka on järjestyksessään numero 12.

Vastineeksi Keklu on sanonut toivovansa nuorta NHL-pelaajaa, jonka sopimuksessa on vielä vuosia jäljellä. Tähän muottiin Chychrun sopii loistavasti, sillä nykyinen diili umpeutuu vasta vuonna 2025.

Huomionarvoista on, että kahdella viimeisellä sopimuskaudella on niin sanottu muokattu siirron estävä pykälä, eli Chychrun antaa kyseisille kausille listan kymmenestä joukkueesta, joiden riveihin hän ei halua siirtoa. 24-vuotiaan puolustajan palkkakin painottuu vahvasti sopimuksen loppupäähän, sillä 4,6 miljoonan dollarin keskimääräisestä vuosipalkasta maksetaan viimeisellä kaudella jopa seitsemän miljoonaa dollaria.

Viime kausi oli Chychrunille huomattavasti edellistä vaikeampi. Puolustajien maalipörssin voittanut kanadalainen varakapteeni keräsi päättyneellä kaudella 47 ottelussa vain 21 tehopistettä.