IS: Suomen päävalmentaja Antti Pennanen jyrähti IIHF:lle: ”Nämä olivat huonosti johdetut kisat”

Toni Tuomala
l_pennanenantti2020-696×464
Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Nuorten maailmanmestaruuskisat päädyttiin keskeyttämään useiden peruttujen otteluiden ja koronavirustartuntojen jälkeen. Tämä on harmillinen takaisku myös NHL:lle, sillä kisat ovat paras näytönpaikka ensi kesänä varattaville nuorille lahjakkuuksille.

Kisojen perumisen jälkeen kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on saanut paljon kritiikkiä. Suomen päävalmentaja Antti Pennanen yhtyi kritiikkiin. Hän antoi IIHF:n kuulla kunniansa Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Olen erittäin surullinen ja vihainen tästä päätöksestä. Olen ennen kaikkea surullinen pelaajien ja muun johtoryhmän puolesta. Etenkin 2002 syntyneiden pelaajien puolesta, koska heiltä jäi aiemmin myös alle 18-vuotiaiden MM-kisat väliin, Pennanen kommentoi Ilta-Sanomille.

– Olen vihainen siksi, ettei tämä ollut covid-ongelma, vaan ongelma oli siinä, että nämä olivat huonosti johdetut kisat.

Pennasta ärsytti etenkin se, että karanteenien pelisääntöjä muutettiin mielivaltaisesti kesken turnauksen.

– Täällä olisi pitänyt olla NHL-protokolla eli vain tartunnan saaneet pannaan karanteeniin, eikä niin, että koko joukkue. Sen takia pelejä jouduttiin perumaan. Se olisi pitänyt hoitaa niin, että ne, ketkä ovat positiivisia, joutuvat sivuun ja loput saavat jatkaa pelaamista, Pennanen arvioi.

– Tämä turnaus olisi pitänyt järjestää ja johtaa oikein tapahtumana. Olisi pitänyt olla sama käytäntö kuin viime vuonna, jolloin esimerkiksi Saksan joukkueessa oli monta tartuntaa, mutta silti he pelasivat vajaamiehisenä.

Asenna appi

NHL Suomi

Kaikki NHL:stä