NHL:llä on pitkä historia, joten liigassa on luonnollisesti pelannut myös monen polven kiekkoilijoita. Vaikka se ei tavatontakaan ole, ovat saman perheen toisen polven NHL-kiekkoilijat harvassa.

Pian tehdään NHL-draftin varaukset, ja niiden joukossa on myös entisen NHL-pelaajien poikia.

Cole Sillinger

Cole Sillinger pyrkii tulemaan varatuksi parhaalla varausnumerolla perheessään. Helppoa se ei ole, sillä 1049 NHL-ottelun Mike Sillinger varattiin numerolla 11 vuonna 1989. Nuorempi Sillinger arvioidaan tulevan varatuksi 10:nnen ja 20:nnen varausvuoron välillä.

Mason McTavish

Mason McTavishin isä jäänee pian perheensä sisäisessä kisailussa kakkoseksi NHL-otteluiden määrässä. SaiPasta ja Bluesistakin tuttu Dale McTavish pelasi urallaan NHL:ssä yhdeksän ottelua. Mason varattaneen ennen ensimmäisen kierroksen puoliväliä.

Simon Robertsson

Simon Robertsson varattaneen ensimmäisen kierroksen aikana NHL:ään, mikä on huomattavasti aiemmin kuin hänen isänsä Bert Robertsson tuli varatuksi. Vanhempi Robertsson varattiin 10. kierroksella numerolla 254. NHL-otteluita nykyään Sveitsin pääsarjassa valmentavalla isällä kertyi uralla 123 kappaletta.

Samuel Helenius

199-senttinen JYP-lupaus Samuel Helenius on perinyt kokonsa kovanyrkkiseltä entiseltä NHL-pelaajalta, Sami Heleniukselta. 196-senttiseltä ex-puolustajalta löytyy pelaajauraltaan 155 NHL-ottelua. Arviot Samuelin NHL-varauksesta vaihtelevat toisen ja neljännen kierroksen välillä.