NHL:n pudotuspelit on potkaistu käyntiin. Washington Capitalsin ja Boston Bruinsin välinen vääntö oli esikuva siitä, mitä Itäisen divisioonan paremmuuden selvittely tulee olemaan alusta loppuun.

New York Islanders pääsee taas suomalaiseen tyyliin aloittamaan playoff-taipaleensa altavastaajana, mikä sopii sille hyvin. Kolme muuta ovat selkeitä Stanley Cup -kandidaatteja, ja mikä tahansa joukkue tästä nelikosta kykenee palasten loksahdellessa kohdalleen voittamaan himoitun kannun.

LUE MYÖS: Läntisen divisioonan playoff-ennakko: Divisioonamestaruus kahden kauppa – joko nyt on Coloradon vuoro?

Washington Capitals – Boston Bruins 3-4

Runkosarjan pisteet: 77-73
Ylivoima: 24.8%-21.9%
Alivoima: 84%-86%
Tehdyt maalit: 188-164
Päästetyt maalit: 161-134

Capitalsin ja Bruinsin välillä käydään hillitön vääntö. Kentälle Caps pystyy sysäämään kovatasoisemmat kentälliset, mutta ongelma tulee olemaan maalin suulla. Craig Anderson pelasi loistavasti Vitek Vanecekia paikattuaan, mutta on neljä ottelua runkosarjassa pelanneena suuri kysymysmerkki.

Arvoitus on myös Vanecekin ja Ilja Samsonovin pelikunto. Harvemmin pudotuspelisarjaa voittaa joukkue, jolla on huonompi maalivahti. Tämäkään kerta ei ole poikkeus, joten Bruins menee seuraavalle kierrokselle game sevenissä.

Capitalsin vahvuudet: Voittamisen kulttuuri ja monipuolinen kokoonpano
Capitalsin heikkoudet: Maalivahtipeli ja Jevgeni Kuznetsovin sitoutuneisuus

Bruinsin vahvuudet: Ylivertainen maalivahtipeli vastustajaan nähden ja yksi NHL:n parhaista ykkösketjuista
Bruinsin heikkoudet: Kokematon puolustus ja maalivahtien loukkaantumisherkkyys

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 4-2

Runkosarjan pisteet: 77-71
Ylivoima:
23.7%-18.8%
Alivoima:
77.4%-83.7%
Tehdyt maalit:
193-152
Päästetyt maalit:
155-125

Divisioonan voittaja Pittsburgh Penguins saa todella tutun vastustajan pudotuspeleihin. Vastassa on kerta toisensa jälkeen pudotuspelipaikallaan ”yllättävä” Islanders. Long Islandin joukkue oli vakuuttava kauden keskivaiheilla, mutta loppukausi on ollut enemmän tai vähemmän taaperrusta.

Islanders on ollut vaikea playoff-vastustaja Pensille, mutta tällä kaudella runkosarjaottelut ovat menneet isolla prosentilla pingviiniparven nimiin. Niin paljon kuin sitä haluaisikin nähdä altavastaajan menevän tästä jatkoon, niin ennakkoon Penguinsin pitäisi pystyä kuittaamaan aiemmat ottelusarjat voittamalla Islesin kuudessa ottelussa.

Penguinsin vahvuudet: Terävä kärki ja laaja, hyvin rakennettu hyökkäysmateriaali
Penguinsin heikkoudet: Maalivahtien kokemattomuus ja alivoima

Islandersin vahvuudet: Kivikova viisikkopuolustus ja NHL:n parhaimmistoon kuuluva valmennus
Islandersin heikkoudet: Ylivoima ja ratkaisijoiden puute