Colorado Avalanchen tulikuuma Mikko Rantanen pääsi NHL:ssä valokeilaan taas tiistain vastaisena yönä joukkueen 4-2-voitossa. Arizona Coyotes oli nousemassa uhittelemaan Avsvia kolmen maalin takamatkalta, mutta kahdesti iskenyt Nousiaisten timantti iski jälkimmäisen maalin tyhjään rysään lopettaen Arizonan ryppyilyn.

Kun Rantasen koitoksen ensimmäinen oli Coloradon 3-0-niitti toisen erän lopulla (38.03), vastasi suomalainen siis voittomaalista. Jälkimmäinen syntyi ajassa 58.03, ja tuo kauden 25. kihaus nosti Colorado-tykin taalaliigan maalipörssissä jo peräti toiseksi. Ykkösketjun laiturin edellä on enää Toronto Maple Leafsille 32 osumaa upottanut yhtä kuuma Auston Matthews.

Mainitsemisen arvoinen fakta on sekin, että pelin lopulla tyhjään rysään syntynyt häkki oli Rantaselle Colorado Avalanchen.

x - Colorado Avalanche

@Avalanche
This Rantanen goal was brought to you by Cale!

Good for you, good for your team.

#GoAvsGo

x - Colorado Avalanche

@Avalanche
POINT 300 FOR MIKKO!

#GoAvsGo

Koko sarjan pistepörssissä Rantanen on seitsemäntenä saldolla 25+25=50. Eurooppalaisista hän on toiseksi paras, edellään vain Edmonton Oilersin saksalaistähti Leon Draisaitl (22+39=61).

Tiistaiyön pelissä Rantanen nousi esille myös toisenlaisessa valossa otettuaan peräti kolme kahden minuutin jäähyä. Näistä kaksi kakkosta tuli 20 sekuntia ennen loppua laiturin saadessa 2+2 minuuttia poikittaisesta mailasta ja väkivaltaisuudesta. Samassa hässäkässä ja samassa ajassa Coyotesia edustava Ruotsin Oliver Ekman-Larsson sai kakkosen huitomisesta.