Buffalo Sabresin ykkösvahti Linus Ullmark on tehnyt tällä kaudella mahdottomasta mahdollista. Buffalolaisjoukkue on kyntänyt koko NHL:n pohjaa, mutta Ullmarkilla on torjunut joukkueensa useammin voittoon kuin varsinaisen peliajan häviöön.

Yhdellä saralla ruotsalaismaalivahdin kausi Sabresissä on kuitenkin ollut pettymys. Sopua jatkosopimuksesta osapuolten välille ei vain tunnu syntyvän eikä The Fourth Periodin saamien sopimusta ole odotettavissa ennen siirtotakarajan sulkeutumista.

Tämä tarkoittaa sitä, että Ullmark saattaa hyvinkin olla myytävänä, koska Sabresillä ei ole enää mitään toivoa pudotuspeleihin eikä sillä ole varaa päästää huippuvahtiaan ilmaiseksi menemään. 193-senttisen veräjänvartijan tämänhetkisen sopimuksen vuosipalkka on 2.6 miljoonaa dollaria.

Potentiaalisia kohteita treidille ei palkkakattotilanteen vuoksi ole monia. Pienellä palkanjakokikkailulla Edmonton Oilers ja Tampa Bay Lightning voisivat olla mielenkiintoisia kohteita 27-vuotiaalle Lugnviks IF:n kasvatille. Washington Capitals ja Pittsburgh Penguins ovat myös ilman selkeää ykkösvahtia, mihin joukkueiden GM:t saattavat vielä reagoida.