2010-luvulla kolme Stanley Cupia voittaneen Chicago Blackhawksin seurajohto on laittanut kuluvan offseasonin aikana useita pitkäaikaisia luottomiehiä pihalle kokoonpanostaan.

Maisemaa saivat vaihtaa mm. luottomaalivahti Corey Crawford sekä kärkihyökkääjiin vuosikaudet lukeutunut Brandon Saad, joista luopuminen järkytti ainakin joukkueen kapteeni Jonathan Toewsia sekä ykköstähti Patrick Kanea, joiden sopimukset umpeutuvat vasta kolmen vuoden kuluttua.

Tiistaina Blackhawks julkaisi some-kanavissaan suoran, faneille suunnatun viestin:

– Olemme hiljattain hyvästelleet pari suosittua, kaksi Stanley Cupia voittanutta pelaajaa ja hankkineet uusia nimiä pelaajasiirtojen ja vapaiden markkinoiden kautta. Ymmärrämme, että on kova paikka nähdä kunnioitettujen veteraanien lähtevän.

Heti perään Blackhawks vahvistaa käynnistävänsä ainakin jonkinasteisen uudelleenrakennuksen sen sijaan, että se yrittäisi sinnitellä jatkossakin ikääntyvällä, kaiken voittaneella pelaajarungollaan.

– Olemme sitoutuneet kehittämään nuoria pelaajiamme ja rakentamaan kokoonpanoamme uusiksi. Haluamme enemmän kuin vain yhden uuden sauman voittaa – haluamme saavuttaa huipputason uudestaan ja pysyä siellä. Siihen päästäksemme tarvitsemme uusia kykyjä täydentämään kärkipelaajiamme, seuran tiedotteessa perustellaan.

Joukkueen GM Stan Bowman myönsi NBC Sportsille käyneensä asian tiimoilta perusteellisia keskusteluja seuran pitkäaikaisten johtohahmojen, Toewsin ja Kanen kanssa kaksikon ilmaistua pettymyksensä pitkäaikaisten pelikaverien joutuessa jättämään seuran.

Blackhawks aikoo luottaa ensi kaudella entistä enemmän omiin nuoriin lupauksiinsa, mistä kielivät myös seuran offseasonin pelaajahankinnat. Bowman on hankkinut muualta vain muutaman täsmävahvistuksen: Saad-kaupassa Colorado Avalanchesta tullut pakkijärkäle Nikita Zadorov tuo kokoa puolustukseen, kun taas Mattias Janmark ja Lucas Wallmark ovat enemmänkin syvyyspelaajia hyökkäyksen alempiin kentällisiin.