Suomalaisvalmentajat Kari Jalonen ja Ville Peltonen saavat kovaa ylistystä sveitsiläiseltä kiekkovaikuttaja Mark Streitilta(arkistokuvassa).

Mittavan pelaajauransa kauteen 2017-18 Montreal Canadiensissa lopettanut sveitsiläinen Stanley Cup -voittaja oli lähellä päätyä pelien jälkeen valmentajan pestiin kotimaansa huippuseura Berniin. Asiasta kirjoittaa sveitsiläinen Blick.

Streit kuitenkin kieltäytyi tuosta perustelunaan se, että valmentajan pesti olisi tullut liian nopeasti pelaajauran jälkeen. Valmentajan rooliin kosiskelun aikana, viime kesänä Streit tapasi joukkueen ykkösluotsi Jalosen.

Loppiaisena 60 vuotta täyttänyt, ja Bernin kahdesti mestaruuteen piiskannut Jalonen saa ex-pakilta ylväitä kehuja.

– Kuulin jo aiemmin juttua siitä, että miten huolellisesti hän hoitaa hommat. Jalonen on jäähallilla liki puolet päivästä, hän on joukkueen keho ja sielu.

– Jalonen ei jätä mitään sattumien varaan. Hän on voittaja siellä, minne hän meneekään, kesän 2017 Stanley Cup -mestari ylistää.

Pittsburgh Penguinsin mestaripuolustaja myöntää samalla, että Jalosen kanssa toimiminen olisi ollut kuulemma erittäin opettavaista.

– Tehtävä oli houkutteleva ja valtava haaste. Arvostan Karia ja apuvalmentaja Peltosta. He ovat todellakin asiansa osaavia ihmisiä, jotka ovat kiekossa mukana koko kehollaan.

Mestariluotsi Jalosen viime kauden kohtalo oli kohtuuton. Hän sai kenkää kesken tammikuun. Kesken jäänyt sesonki meni Berniltä vihkoon, sillä joukkue jäi runkosarjassa pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle yhdeksänneksi.