Hallitseva Stanley Cupin voittaja St. Louis Blues isännöi lauantaina vankasti suomalaisedusteista Nashville Predatorsia.

Predators on läntisessä konferenssissa sijalla 10 ja Blues sen ykköspaikalla. Bluesin peli on tosin alkanut hieman yskähdellä kauden vanhetessa. Se on voittanut kymmenestä edellisestä ottelusta vain kaksi.

Predatorsin kuntokäyrä näyttää hieman positiivisempaan suuntaan. Se on voittanut kahdeksasta viime pelistään viisi. Edellisessä pelissä New York Islandersia vastaan Predators oli todella väkevä ja vei 5-0-voiton. Suomalaisvahdeista Juuse Saros oli torjuntavuorossa ja keräsi nollapelissään komeat 31 torjuntaa.

Predatorsin riveissä Mikael Granlund on tehnyt paljon töitä ja noussut sen kautta uuden työntekoa arvostavan luotsin John Hynesin luottomieheksi. Granlundin peliaika on lisääntynyt valmentajavaihdoksen myötä selvästi. Vastuuta tulee niin ali- kuin ylivoimassa ja viidessä edellisessä pelissä on syntynyt kolme maalia. Kauden kokonaissaldo Granlundilla on 13+9=22.

– Hän on hyvä, fiksu ja kilpailuhenkinen pelaaja, jolla on hyökkäystaitoa. Hän tuo sitä pöytään, mutta isoin asia on, että hän suorittaa tasaisen vahvasti. Hän pelaa peliä oikeilla alueilla, on vahva kaksinkamppailuissa ja maalin edustalla. Hän on todella fiksu pelaaja, voin käyttää häntä missä vain, ylistää Predators-luotsi Hynes.

St. Louis Blues – Nashville Predators lauantaina klo 22.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.