The Athletic on kasannut tammikuun alussa eri maiden unelmajoukkueita. Esimerkiksi Suomen ykkösvahtina olisi Tuukka Rask ja ykkösketjussa viilettäisivät Roope Hintz, Aleksander Barkov ja Patrik Laine.

Nyt urheilujulkaisu on laskenut todennäköisyyksiä, miten eri joukkueiden välisessä turnauksessa kävisi. Laskennassa on käytetty eri pelaajien maaliodotusarvoja, kun he ovat kentällä.

Turnauksen voittaisi odotetusti Kanada. Joukkueen nelosketjukin on tilastojen valossa kovempi kuin Suomen ykkönen. Nelosessa pelaavat John Tavares, Brayden Point ja Mitch Marner.

Kakkoseksi tulisi Yhdysvallat. Joukkue saa kentälle kaksi erinomaista hyökkäysketjua, mutta neljään tähtiketjuun pelaajia ei riitä. Puolustuskin on selvästi kanadalaisia heikompi.

Kolmanneksi turnauksessa sijoittuisi Ruotsi. Joukkueen tasapaksun hyökkäyksen ykköstähti on Elias Pettersson. Puolustuksen timantteina häärivät Victor Hedman ja Erik Karlsson.

Neljänneksi paras joukkue on Euroopalla. Saksalainen Leon Draisaitl, tshekki David Pastrnak ja sveitsiläinen Roman Josi ovat joukkueen suurimmat tähdet.

Venäjä sijoittuisi vasta viidenneksi. Joukkueen hyökkäyksestä löytyy paljon ruutia, mutta puolustus ja maalivahtiosasto ovat kaikkien maiden heikoimmat.

Suomi on listattu viimeiseksi kuudennelle sijalle. Suomen heikkouksia ovat pakisto ja maalivahtipeli. Kehnon puolustuksen ainoa tähti on Miro Heiskanen. Isoja hyökkääjänimiäkään ei riitä kuin vain kahteen ensimmäiseen ketjuun.

LUE MYÖS:

The Athletic: tältä näyttäisi Suomen unelmakokoonpano
The Athletic: tältä näyttäisi Kanadan unelmakokoonpano
The Athletic: tältä näyttäisi Yhdysvaltojen unelmakokoonpano
The Athletic: tältä näyttäisi Euroopan unelmakokoonpano