Patrik Laine, 21, sai sovittua sopimusehdoista vain muutamia päiviä ennen NHL:n alkua.

Hän hyppää käytännössä suoraan tositoimiin tosipeleihin ilman yhteisiä joukkueharjoituksia ja treenipelejä. NHL:ssä itsekin pelannut Ossi Väänänen ymmärtää huolen.

– Eihän se ole optimaalinen tilanne, mutta niin se vaan menee. Sopimusneuvottelut ovat aina hankalia. Näissä pelaaja näyttää ahneelle, mutta ei se ihan niin mene. Kun ajatellaan isoa kuvaa, niin jos antaa itsensä alehinnalla, niin siinä pissaa kaikkien muiden muroihin samalla. Neuvottelut sitten venyy ja sitä missaa joukkueen training campin ja harjoitusmatsit. Siitä on todella vaikea päästä täydellä tempolla mukaan. Kyllä siinä kestää jonkin aikaa, Väänänen kommentoi NHLSuomi-sivustolle.

Laineella voi olla kauden alussa vaikeuksia päästä vauhtiin mukaan, mutta hänellä on kuitenkin kolmen kauden kokemus NHL:stä ja Winnipegistä. Lisäksi hän on treenannut omatoimisesti sekä SC Bernin kanssa.

Viime kaudella Laine pelasi pitkiä pätkiä tehoitta ja jäi 20 tehopisteen päähän kauden 2017-2018 kokonaistehoista.

– Laine on supertaitava ja lahjakas kaveri. Hänen kohdallaan unohtuu usein vain se ikä. NHL:n runkosarjat ovat raastavan pitkiä ja tulee niitä ylä- ja alamäkiä. Kokemus näyttelee isoa roolia siinä, miten käsittelet epäonnistumisia. Pate on taas vuoden vanhempi ja kokeneempi.

– Hän on työstänyt varmasti sitä toista puolta. Jos ei verkot heilu, miten muuten voi olla hyödyksi joukkueelle. Itseluottamuksesta tai taidoistahan se ei ole kiinni, on niin laadukas pelaaja kyseessä, Väänänen toteaa.

Laine joutui pieneen myrskyn silmään antaessaan ymmärtää eräässä haastattelussa, että ehkä jossain muussa seurassa hän pelaisi parempien ketjukavereiden kanssa. Sen jälkeen mediassa on spekuloitu paljon sitä kenen kanssa Laineen pitäisi pelata ja ketkä olisivat hänelle sopivat ketjukaverit.

– Ketjukavereistahan on ollut paljon puhetta. Kyllähän Laine tekee tulosta, on rinnalla kuka tahansa. Laadukkaita pelaajia siellä vain on. Hän on luvannut paljon maaleja, joten itseluottamus on edelleen kunnossa, Väänänen pohtii.

NY Rangers – Winnipeg Jets torstain ja perjantain välisenä yönä klo 2.00 Suomen aikaa. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Teksti: Kimmo Mäkinen