Winnipeg Jets nosti suomalaislupauksensa NHL:ään – aukeaako paikka pelaavasta kokoonpanosta?

© Kuva: Getty Images

NHL:n pudotuspelisarjansa St. Louis Bluesia vastaan kahdella vierasvoitolla 2-2:een kirinyt Winnipeg Jets on nostanut peräti kuusi farmipelaajaansa NHL-seuransa mukaan ennen ottelusarjan viidettä kohtaamista.

Yksi kutsun saaneista on joukkueen 1. kierroksen varaus Kristian Vesalainen. 19-vuotias laitahyökkääjä on kiekkoillut tällä kaudella pääosin KHL-seura Jokereissa, jossa mies pelasi lainalla 31 runkosarja- sekä kuusi pudotuspeliottelua. Mies iski Jokereille runkosarjassa tehot 6+11=17.

Vesalainen kuului jo alkukaudesta Jetsin kokoonpanoon pelaten joukkueessa viisi ottelua, joissa nuorukainen saalisti yhden syöttöpisteen. Mies valitsi sittemmin eteen tulleen farmikomennuksen sijaan lainapestin Jokereihin, jossa valahti lupaavan alun jälkeen rivimiehen rooliin.

Nosto NHL:ään ei vielä automaattisesti tarkoita Vesalaiselle pelipaikkaa Jetsin kokoonpanosta, sillä NHL-seuroilla on tapana pitää pudotuspelien aikana ringissään laajaa reserviä, ns. Black Aces -ryhmää.