NHL:n runkosarjan arvosanat: top 5 positiiviset yllättäjät

© Kuva: Getty Images

NHL:n runkosarja on aivan loppumetreillä, ja pudotuspelit ovat vain päivien päässä. Yhtä lukuunottamatta kaikki pudotuspelijoukkueet ovat jo selvillä, ja kun joukkueet ja pelaajatkin ovat jo kääntäneet katseensa pudotuspeleihin, on hyvä aika summata takana oleva NHL:n runkosarja.

NHL Suomi -sivusto listasi tämän kauden viisi isointa yllättäjää niin hyvässä kuin pahassakin.

Positiiviset yllättäjät

5. Aleksandr Ovetshkin, Washington Capitals

Kun Washington Capitals voitti Stanley Cupin, monet ennustivat Aleksandr Ovetshkinin kärsivän kovasta mestaruuskrapulasta. Eikä ihme. Ovetshkin juhli hurjasti pitkin kesää, mutta kauden alkaessa krapulat oli selätetty. Hän paukutti jälleen kerran runkosarjassa 50 maalin rajapyykin rikki.

4. Jonathan Toews, Chicago Blackhawks

Chicagon ykkössentterin tehot ovat laskeneet uran edetessä kuin lehmän häntä. Jonathan Toewsin puolustuspään osaamista on hehkutettu jo vuosia, mutta nyt kertyi myös tehopisteitä. 80 ottelussa kapteeni iski tehot 35+44=79.

3. Jake Guentzel, Pittsburgh Penguins

24-vuotias Jake Guentzel nousi syvyyshyökkääjästä kärkipelaajaksi. Viime kaudella hän sai tililleen 48 tehopistettä. Nyt pisteitä on kasassa 74 kappaletta, ja hän on tuonut runsaasti leveyttä joukkueensa hyökkäykseen.

2. Thomas Chabot, Ottawa Senators

Ottawa Senators menetti NHL:n parhaan kiekollisen puolustajan, kun Erik Karlsson siirtyi San Jose Sharksiin. Seura löysi nopeasti korvaajan oman joukkueensa sisältä. 22-vuotias Thomas Chabot iski useita videokoostetason maaleja ja on paukuttanut 69 ottelussa tehot 13+41=54.

1. Elias Pettersson, Vancouver Canucks

Elias Petterssonista odotettiin huippunimeä Vancouver Canucksin tulevaisuudessa. Kukaan tuskin olisi kuitenkaan arvannut, millaista jälkeä hän pystyy tekemään jo tulokaskaudellaan. Pettersson nousi joukkueensa ehdottomaksi ykköspelaajaksi ja on takonut tehot 27+38=65.

Lue myös: NHL:n runkosarjan arvosanat: flop 5 negatiiviset yllättäjät