NHL:n runkosarja on aivan loppumetreillä, ja pudotuspelit ovat vain päivien päässä. Yhtä lukuunottamatta kaikki pudotuspelijoukkueet ovat jo selvillä, ja kun joukkueet ja pelaajatkin ovat jo kääntäneet katseensa pudotuspeleihin, on hyvä aika summata takana oleva NHL:n runkosarja.

NHL Suomi -sivusto listasi tämän kauden viisi isointa yllättäjää niin hyvässä kuin pahassakin.

Negatiiviset yllättäjät

5. Patrik Laine, Winnipeg Jets

Patrik Laineesta odotettiin yhtä ennakkosuosikkia maalipörssin voittajaksi. Kausi lähti kuitenkin hitaasti liikkeelle ja jatkui samanlaisena yhtä huikeaa kuukautta lukuunottamatta. Kevään korvilla Laine on ottanut askeleita kokonaisvaltaisempana pelaajana, mutta siitä huolimatta hän on alittanut odotukset selvästi.

4. Derek Stepan, Arizona Coyotes

Derek Stepan on ollut koko uransa luotettava reilu 50 tehopisteen sentteri. Erinomaisena kakkossentterinä tunnettu jenkkihyökkääjä pelasi kuitenkin alavireisen kauden, eikä isosta roolista huolimatta saanut kokoon kuin runsaat 30 tehopistettä.

3. Jamie Benn, Dallas Stars

Dallas Stars olisi useaan otteeseen kaivannut tehoja kapteeniltaan, mutta Jamie Bennin pelivire oli kauden ajan kadoksissa. 9,5 miljoonan dollarin hintalapulla pelaava laitahyökkääjä näytti suorastaan laiskalta kaukalossa ja summasi vain runsaat 50 tehopistettä.

2. Anze Kopitar, Los Angeles Kings

Slovenian lahja kiekkomaailmalle, Anze Kopitar pelasi heikoimman kautensa aikoihin. 10 miljoonan dollarin mies upposi huonosti pelanneen joukkueensa mukana. Hän summasi alle 60 tehopistettä, ja kahdesti parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi valitun sentterin tehotilasto jäi 18 astetta pakkaselle.

1. Nolan Patrick, Philadelphia Flyers

Nolan Patrickista odotettiin pitkään ykkösvarausta. Sveitsiläishyökkääjä Nico Hischier nousi lopulta kanadalaisen ohi eikä ihme. Ensimmäinen kausi NHL:ssä oli huippustatuksen lupaukselle laimea. Toinen kausi ei sujunut yhtään paremmin, vaan saldona oli reilu 30 tehopistettä. Tällä hetkellä Patrick näyttää isoimmalta flopilta sitten Nail Jakupovin.

Lue myös: NHL:n runkosarjan arvosanat: top 5 positiiviset yllättäjät