Stanley Cupin voiton uusiminen voisi Washington Capitalsin kohdalla olla jopa todennäköistä, jos muuan Tampa Bay Lightning ei pelaisi samassa sarjassa.

Idän jättiläiset kohtasivat torstaiaamuna, jolloin Lightning oli jatkoajan jälkeen parempi lukemin 5-4. Viasatin selostajan ja jääkiekkotoimittaja Antti Mäkisen mukaan hallitsevan mestarin peliesitys tämän kauden suurinta mestarisuosikkia vastaan osoitti, että joukkue on lähellä, mutta riittääkö se?

– Kun laitetaan joukkueita rankingiin, Washington on Tampan jälkeen idän kakkonen. Heillä on pudotuspeleissä hauis työntää kaikki muut halutessaan tieltään, mutta tällä hetkellä en usko heillä riittävän Tampaa vastaan, Mäkinen arvioi.

– Nyt puhutaan nälästä. Washington Capitals oli viime vuonna se joukkue, joka halusi kannua epätoivoisimmin ja saavutti sen korkealla tekemisen tasolla. Tämän vuoden Washington Capitals on Tampa Bay Lightning.

Washingtonin uusi päävalmentaja Todd Reirden yrittää nyt samaa samoilla lääkkeillä, jotka edellinen päävalmentaja Barry Trotz antoi, mutta tekemisestä puuttuu Mäkisen mukaan Trotzin ratkaiseva ote.

Capitalsin puolustus on hyvä, mutta ei erinomainen. Viime kaudella esimerkiksi oman alueen tiiviys napsahti heillä kohdalleen. Se oli esimerkiksi asia, jonka Trotz Mäkisen mukaan toi joukkueeseen.

Jevgeni Kuznetsov oli viime vuonna pudotuspelin arvokkain pelaaja, vaikka hän ei kyseistä kannua voittanutkaan. Capitalsin menestys vaatii tänä vuonna jälleen Kuznetsovilta sitä, että nykyinen hyvä taso ei riitä. Täytyy olla ilmiömäinen. Joukkue tarvitsee myös materiaalin syvyydestä tukea ja tärkeitä maaleja.

[readmore from=Washington-Capitals]

Capitalsilla ei ole viime vuoteen verrattuna merkittäviä isompia ongelmia. Ongelma on vain se, että Tampa Bay on noussut NHL:ssä täysin omalle tasolleen.

Capitals kohtaa sunnuntai-iltana kotikentällään pudotuspelipaikasta hataria haaveita vielä elättelevän Philadelphia Flyersin. Mäkinen selostaa kello 18.35 alkavan ottelun suorana lähetyksenä Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa.