Winnipeg Jets ja Nashville Predators tarjosivat laadukkaan huippukamppailun lauantaiyönä.

Jets oli kotonaan lopulta niukasti vahvempi, kun joukkue marssi voittoon lukemin 5-3. Ottelussa riitti draamaa ja vauhtia 60 minuutin ajan.

Predators ehti karata pelissä heti alkuun karkumatkalle Viktor Arvidssonin ja P.K. Subbanin maaleilla. Jets käänsi pelin väkisin tasoihin toisessa erässä Mark Scheifelen ja Kyle Connorin osumilla.

Kolmas erä oli tiukkaa vääntöä – molemmilla ryhmillä oli saumansa pelin voittoon. Jets kampesi itsensä lopulta voittoon erän loppupuolen maaleilla. Joukkueen yksi sankareita oli toisen pelinsä Jetsissä pelannut Kevin Hayes. New York Rangersista hankittu vahvistus iski ottelussa komeat tehot 1+2.

Myös Predatorsin tuore debytantti pääsi pisteille. Mikael Granlund nappasi kolmannessa erässä syöttöpisteen vieraiden kavennusmaaliin. Muuten suomalainen pelasi kelpo ottelun uudessa seurassaan: peliaikaa kertyi reilut 18 minuuttia. Siinä ajassa suomalainen laukoi kolmesti Jets-maalille ja nappasi tilastoihinsa kaksi taklausta.

Muista suomalaisista Jetsin Patrik Laine ja Sami Niku jäivät pelissä ilman tehomerkintöjä. Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla – hän kirjautti tappiopelissä 27 torjuntaa.

Jets ohi sarjataulukossa

Voitto teki hyvää Jetsille – joukkue nousi tuloksen myötä sarjataulukossa Predatorsin edelle – ja samalla keskisen divisioonan kärkeen.

Molemmat joukkueet jatkavat läntisen konferenssin kärkisijoilla. Jets on nyt kolmantena 80 pisteellään. Predators on heti perässä neljäntenä 79 pisteen turvin.

Konferenssin kärjessä jatkavat tutut joukkueet. Calgary Flames on ykkösenä 88 pisteellä ennen toisena olevaa San Jose Sharksia, jolla on tilillään tällä hetkellä 84 pistettä.