Chicago Blackhawksin dynastia on enää kaunis muisto – ”Nyt katsotaan nostaako seura kädet ilmaan”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawks on tunnettu 2010-luvulla Pittsburgh Penguinsin ohella yhtenä orastavista NHL:n dynastioista. Mestaruudet vuosina 2010, 2013 ja 2015 tulivat yhä kasassa olevalla rungolla, jonka parasta ennen -päiväys alkaa olla väistämättä ummessa.

– Blackhawksissa on monta ongelmakohtaa. Maalivahti Corey Crawfordista pelikunnosta tulevina vuosina ei ole mitään takeita, puolustaja Brent Seabrook on tiedetty ongelmaksi jo pidempään, Duncan Keith ei myöskään nuorru enää, Viasatin NHL-ääni Tero Kainulainen luettelee seuran ongelmia NHLSuomi-sivustolle.

Chicago on viiden ottelun tappioputkessa läntisen konferenssin viimeisenä. Pudotuspelit jäävät todennäköisesti haaveeksi.

Patrick Kane on kuluvalla kaudella ollut 65 pisteellä omalla tasollaan. Jonathan Toews on kapteenina sarjan arvostetuimpia, mutta tulostakin häneltä odotetaan nähtyä 42 pistettä enemmän.

– Kane ja Toews eivät sinänsä vielä vanhoja ole, he pystyvät kantamaan joukkuetta vielä vuosia. Alex DeBrincat on tehnyt kahdessa kaudessa 50 maalia ja se on kelpo lukema hänen tasoiselleen pelaajalle, mutta siihen ne vastuunkantajat sitten alkavat jäädä.

Chicago teki marraskuussa radikaalin liikkeen, kun se erotti kymmenen kautta seuraa valmentaneen Joel Quennevillen. Tilalle tullut Jeremy Colliton ei ole ainakaan vielä pystynyt kelkkaa kääntämään. Päinvastoin. Seuraava tilaisuus täyskäännökseen aukeaa Suomen aikaa sunnuntai-iltana kello 19.30, kun Blackhawks isännöi hallitsevaa mestaria Washington Capitalsia Viasat Jääkiekon ja Viaplayn suorassa lähetyksessä.

– Joukkue on käymistilassa ja uudelleenrakennus on alkanut pakkikaluston osalta, johon on tullut nuorempaa verta sisään. Valmennuksen vaihtumisen jälkeen Chicagon ottelukohtainen pistekeskiarvo on kuitenkin pudonnut tasaisesti. Nyt katsotaan nostaako seura kädet ilmaan tavoitellakseen varaustilaisuudessa ensimmäisiä huutoja tulevaisuuden kulmakiviksi, Kainulainen päättää.

Anssi Shemeikka