Pitkään NHL:n kellarikerroksessa rämpinyt Buffalo Sabres on noussut tällä kaudella pitkästä aikaa mukaan pudotuspelikandidaattien joukkoon.

Perinteisesti pudotuspeleihin tähyävät joukkueet ovat olleet NHL:n siirtotakarajalla ostavina osapuolina. Buffalossa haistetaan varmasti myös mahdollisuus menestykseen tällä kaudella, joskin seurajohdossa ollaan The Hockey Writersin mukaan vedetty tiukka linja mahdollista pelaajakauppojen varalle.

Joukkueella on tulevan kesän varaustilaisuudessa käytettävissään peräti kolme 1. kierroksen varausvuoroa, joten halutessaan seurajohdolla olisi laittaa peliin paukkuja mahdollisten täsmähankintojen löytämiseksi.

Joukkueen GM Jason Botteril on kuitenkin tehnyt selväksi sen, ettei joukkue lähde ns. vuokrapelaajalinjalle. Toisin sanoen Sabres ei ole kiinnostunut pelaajista, jotka pelaavat viimeistä sopimuskauttaan ja ovat kauden jälkeen vapaita etsimään itselleen uuden seuran.

Sabresin ehtona kaupoille olisikin se, että varausvuoroja vastaan vaihdossa saatava pelaaja saataisiin lukittua joukkueen käyttöön loppukautta pidemmällä tähtäimellä.

10 ottelun voittoputkensa jälkeen viisi peräkkäistä tappiota kokenut Sabres on saanut viime aikoina jälleen kiinni pelistään ja joukkue onkin napannut viimeisestä neljästä pelistään peräti kolme voittoa. Newyorkilaisseura löytyy itäisen konferenssin kakkospaikalta edellään vain konferenssia ylivoimaisesti johtava Tampa Bay Lightning.