Vancouver Canucksin supertulokas Elias Pettersson on aloittanut ensimmäisen NHL-kautensa lennokkaasti.

Viime yönä pelatussa Colorado Avalanche -ottelussa syntyneet tehot 2+3 nostivat hänen pistekeskiarvonsa (1,67) jo sijalle kolme. Edellä ovat vain Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin (1,82) ja Coloradon Mikko Rantanen (1,71). Pettersson on takonut nyt pelaamassaan yhdeksässä ottelussa 15 tehopistettä (9+6).

Kuten tilastoista voi jo osittain lukea, niin ruotsalaissentterin laukaus on todellista myrkkyä maalivahdeille. Nopeasti ja terävästi lähtevä piiska on sekä tuhoisa että tarkka. Pettersson on laukonut kuluvalla kaudella 23 kertaa, joten kiekko on matkannut maaliin huimalla 39,1 prosentin tarkkuudella.

Vastaavaan kliinisyyteen on pystynyt vastaamaan (vähintään 9 ottelua pelanneista pelaajista) vain New York Islandersin suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula (44,4%). Tosin Filppulan lavasta on irronnut vain yhdeksän laukausta (voisi ampua siis useammin).

Petterssonin vaarallisuutta lisää nimenomaan se, että hän ei jätä maalivahdeille aikaa reagoida. Kiekko rävähtää erkkareista salamannopeasti ilman, että hänen tarvitsee miettiä mihin hän pelivälineen sijoittaa. Pettersson tietää sen jo etukäteen.

Tämä tekee hänestä luontaisen maalintekijän.

Voit katsoa Petterssonin alustuksen Brock Boeserin avausmaaliun yllä olevalta Youtube-videolta. Ruotsalaisen tasoittava 6-6 -osuma löytyy puolestaan alta.

Hockey Daily 365 l NHL Highlights & News

@HockeyDaily365
ELIAS PETTERSSON WITH HIS SECOND OF THE NIGHT TO TIE IT!

#Canucks

LUE LISÄÄ: Hirvittävää jälkeä! Yksi tilasto kertoo olennaisen Mikko Rantasen tähdittämän supervitjan mahdista