Atlantin divisioonan keskikastin joukkueet Buffalo Sabres ja Ottawa Senators kohtaavat lauantai-iltana Sabresin kotipesässä KeyBank Centerissä.

Kummankaan kausi ei ole lähtenyt täydellisissä askelmerkeissä liikkeelle. Buffalolla on takana kolmen pelin tappioputki ja Ottawa on voittanut viidestä viime pelistään vain yhden. Lauantaina voitto tulisi tarpeeseen kumpaisellekin joukkueelle.

Suomalaisittain mielenkiinto ottelussa kohdistuu Sabresin puolustuksessa isossa roolissa pelaavaan Rasmus Ristolaiseen, joka ahertaa ykkösketjun pakkiparissa.

– Pelaa kovia minuutteja ja on iso palanen Sabresin puolustuksessa. Buffalolla on ollut ihan ok kausi tähän mennessä, sillä viime kausillahan he ovat olleet ihan sarjan pohjilla, toteaa entinen NHL-ammattilainen Sami Helenius NHLSuomi.comille.

Senators pelaa nyt hieman erilaista kautta, sillä joukkueen pitkäaikainen johtohahmo Erik Karlsson siirtyi San Joseen.

– Ihan maailman parhaita puolustajia, totta helvetissä se loven jättää. Sota ei kuitenkaan yhtä miestä kaipaa, jonkun muun on sitten otettava roolia.

Karlssonin kauppaaminen oli osa Senatorsin suunnitelmaa nousta takaisin NHL:n kärkikahinoihin. Toissakaudella Ottawa eteni konferenssifinaaleihin saakka, kun taas viime kaudella pudotuspelit jäivät kaukaiseksi haaveeksi.

– Nyt ei ole menestynyt, mutta ei tästä kauaa ole kuin olivat konferenssifinaaleissa. Niin nopeasti ne voimasuhteet NHL:ssä voivat muuttua, itsekin NHL:ssä pelannut Helenius toteaa.

Buffalo Sabres – Ottawa Senators lauantaina 3.11. klo 20.00. Ottelu on nähtävissä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.